Ürettiğimizi ihraç ediyoruz yerlide yükseliyoruz

Ürettiğimizi ihraç ediyoruz yerlide yükseliyoruz

Otomotiv sektörü ihracatı sırtlamaya devam ediyor. OİB verilerine göre, sektörün temmuz ayı ihracatı yüzde 41,1 artarak 2.4 milyara ulaştı. İç pazarda ise ithallere talep düşüyor. Geçen yıla göre 2017’nin ilk yedi ayında satışlar 340 bin adetten 309 bine kadar geriledi.

ALİ YILDIRIM / İSTANBUL

Türkiye’nin lider ihracat sektörlerinden olan otomotiv sanayi yüzleri güldürmeye devam ediyor. Genel ihracattaki payını arttıran sektör, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, temmuz ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 41,1 artışla 2 milyar 434 milyon dolara çıktı.

Endüstrinin ülke toplam ihracatındaki payı, temmuz ayında daha da yükselerek yüzde 21,2’ye oldu. Ekim 2016 tarihinden bu yana üst üste 10 aydır 2 milyar doların üzerinde ihracata imza atan sektörün, Ocak-Temmuz 2017 dönemi ihracatı da yaklaşık yüzde 25 artışla 16 milyar 789 milyon dolar olarak gerçekleşti. İç pazarda da durum yıl başına göre biraz daha iyi. Geçen yıl yaşanan hain darbe girişimi iç pazarı olumsuz etkileyerek satışları bir hayli düşürmüştü. 2017’de ise aynı dönemde otomobil ve hafif ticari araç pazarı 82 bin 297 adet olarak kayıtlara geçti. 58 bin 533 adet olan 2016 yılı Temmuz ayı otomobil ve hafif ticari araç pazar toplamına göre satışlar yüzde 40,6 oranında arttı. 2017 yılı Temmuz ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 36,91 artarak, 62 bin 384 adete yükseldi.

Hafif ticari araç pazarı ise aynı dönemde yüzde 53,57’ye ulaştı. İç pazarda ithal araç oranı da düşmeye başladı. Geçen yılın Ocak-Temmuz aralığında 340 bin 13 olan ithal araç pazarı bu yılın aynı döneminde 309 bin 750 adete geriledi. İthal sevdamızdaki değişim yaklaşık yüzde 8 düşüşe geçti. Yerli satışlarda ise tam tersi durum yaşandı. Geçen yılın aynı döneminde 157 bin 337 adet olan yerli satışları bu yıl 173 bin 705 adete çıktı. Burada değişim yaklaşık yüzde 10 olarak kayıtlara geçti. Toplam pazar yüzde 3 daralırken, bu rakamlar ithal araç bağımlılığımızın gün geçtikçe düştüğünü gösteriyor. OİB temmuz ayı verilerine göre mal grupları bazında binek otomobil ihracatı yüzde 74 artışla 1 milyar 56 milyon dolar, otomotiv yan sanayi ihracatı yüzde 26 artışla 751 milyon dolar, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı yüzde 15 artarak 436 milyon dolar ve Otobüs-Minibüs-Midibüs ihracatı da yüzde 60 artarak 136 milyon dolar oldu.

FORD OTOSAN’DAN 52 MİLYAR DOLARLIK KAPASİTE YATIRIMI

Ford Otosan, 52 milyon dolar tutarındaki yeni yatırım hamlesiyle, üretim kapasitesini artırma kararı aldı. Şirket, Avrupa başta olmak üzere global pazarlarda artan talebi karşılamak amacıyla mevcut üretim kapasitesini 415 bin adetten 455 bin adede çıkaracak. Tesis, üretim kapasitesini kademeli olarak 2018 Eylül sonuna kadar hedeflenen seviyeye taşıyacak. Sadece Türkiye’de değil, tüm ihracat pazarlarında rekabet edecek ürünler sunduklarını vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, kapasite artırma kararı için “Türkiye, büyüyen ekonomisi, rekabetçi üretimi ve stratejik konumuyla yatırım ve ihracat için avantajını koruyor. Ford’un Avrupa’da ticari araçlarda birinciliği artan pazar payıyla devam ediyor ve Avrupa’dan bize gelen talepte ciddi bir artış söz konusu. Bu kapasite artırımı ile hem artan talebi karşılayacak, hem de Transit ve Custom modellerimizin üretim ve ihracatında yeni rekorlar kıracağız” dedi.

TOYOTA SANAYİ ÜRETİMİ KATLIYOR

Toyota Otomotiv Sanayi, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre üretimini yüzde 210 artırarak 145 bin 230 adet araca çıkardı. Tesis, geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında ihracatını yüzde 350 artırdı. 2017 yılında toplam 280 bin adet üretime ulaşmayı planlayan fabrika, yılın tamamında ise 231 bin adetlik ihracat hedefliyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hiroshi Kato, “Toyota C-HR’yi üretmekle görevlendirilmemiz, Toyota Global’nın şirketimize olan güveninin bir yansıması. 450 milyon dolar yatırım ile üretmeye başladığımız C-HR’ın rüzgarıyla birlikte artırdığımız toplam kapasitemizi tam anlamıyla kullanarak yıl sonunda 280 bin adet araç üretmeyi planlıyoruz. Bu durum, 2016 yılı üretimimizi neredeyse 2 kat artırmamız anlamına geliyor” dedi. Yılsonunda 231 bin adet üretim hedeflediklerini ve bunun yüzde 85’ini ihraç edeceklerini belirten Kato, “Üretim hacmimizin yüzde 63’ünü C-HR, yüzde 28’ini Corolla, yüzde 9’unu ise Verso oluşturuyor” diye konuştu.

OTOMOTİVDE GELECEĞİN RENGİ MAVİ OLACAK

PPG, “Otomotivde Renk Trendleri” raporunu yayınladı. Rapora göre, dünyada tüketiciler çoğunlukla beyaz ve nötr tonları tercih ederken, 2016 yılında küresel çapta üretilen otomobillerin yüzde 75’i beyaz, siyah, gri veya gümüş renklerinden oluştu. Avrupa’nın en çok tercih ettiği otomotiv rengi ise yüzde 33 gibi ciddi bir oranla beyaz oldu. Gri, yüzde 18 oranla Avrupa’nın tercih ettiği en popüler ikinci renk olarak sıralamaya girerken, siyah yüzde 16 ile üçüncü, gümüş yüzde 10 ile dördüncü sırada yer aldı.

17-08/07/untitled-1.jpg

Geçtiğimiz yılın en popüler renginin mavi olduğunu belirten PPG Otomotiv Tamir Boyaları Türkiye ve Ortadoğu Pazar Müdürü Bülend Alpay, 2017 ve 2018 yıllarında daha fazla mavi rengin yollarda olacağını ifade etti. Söz konusu rapor incelendiğinde 2016 yılında mavi renginin lüks, orta ve kompakt sınıf otomobillerde yüzde artış gösterdiğini vurgulayan Bülend Alpay, “Son yılların popüler rengi olan mavi otomotiv pazarında çok sık kullanılan ve önümüzdeki yıllarda da kullanılacak çok yönlü bir renk olma özelliği taşıyor.

PPG’nin renk trendleri hakkında her yıl açıkladığı veriler markalara hedef kitleye ulaşma doğrultusunda bir yol gösterici oluyor” dedi. PPG’nin “Otomotivde Renk Trendleri” raporunda erkek ve kadınların otomobil seçerken tercih ettiği renkler de yer aldı. Rapora göre, metalik renkler Amerikalı ve Avrupalı erkekler arasında popüler olurken, söz konusu pazarlardaki kadın tüketiciler otomobillerinde inci efektini tercih etti. Pazar ve araç türüne göre renk seçimlerine bakıldığında daha fazla çeşitliliğin dikkat çektiği PPG raporunda, Kuzey Amerika pazarlarında kompakt sınıf araçlarda gümüş öne çıkarken, spor otomobillerde ise siyah tercih edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN