Vatandaşın nakit ihtiyacına çözüm akıllı telefonlar oldu

Vatandaşın nakit ihtiyacına çözüm akıllı telefonlar oldu

Cep telefonu konuşmanın yanı sıra artık vatandaşın nakit ihtiyacına da çözüm oldu. Kredi kullanamayan ve nakit ihtiyacı olan bazı vatandaşlar 12 ya da 24 ay taksitle aldığı yeni nesil cep telefonlarını ambalajını açmadan piyasa değerinden 500 lira indirimle internet üzerinden satıyor.

Günlük nakit yaratmak için 12-24 ay taksitle taahhütlü alınan yüksek tutarlı, yeni nesil cep telefonları, ambalajı açılmadan başka bayiye 500-600 TL’ye kadar indirimle satılıyor

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre cep telefonları, konuşmanın yanı sıra nakit yaratma aracı olarak da kullanılmaya başlandı. Bazı vatandaşlar, nakit ihtiyaçlarını gidermek ve günlük nakit yaratmak için 12 ya da 24 ay taksitle aldığı yüksek tutarlı, yeni nesil cep telefonlarını, ambalajını bile açmadan bir başka bayiye 500-600 TL’ye kadar indirimle satıyor. Bazı vatandaşlar da internet üzerinden satışa sunuyor. Böylece, nakit ihtiyacını karşılıyor.

AYDA 50 BİN TELEFON SATILIYOR 

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Sinan Ekşi, Türkiye’de her ay 500 bin dolayında cep telefonunun GSM operatörlerinin yetki verdiği bayiler üzerinden 12 ya da 24 ay taksitle satıldığını belirterek, “Bizim hesaplamalarımıza göre bunların en az 50 bini, ambalajı açılmadan başka bir bayiye belli bir indirimle satılıyor veya internetten satışa sunuluyor” dedi.

Bu vatandaşların, özellikle binlerce liralık yüksek tutarlı telefonları tercih ettiğini belirten Ekşi, “Vatandaş, daha fazla nakit yaratmak için piyasanın en pahalı telefonlarını satın alıyor. Bunları yerine göre 500-600 TL indirimle hemen satıyor ve elinden çıkarıyor. Bu indirim cazip bir seçenek olarak ortaya çıkıyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN