Vergiden kasaya 120 milyar

Vergiden kasaya 120 milyar

Vergi dairlerine yaklaşık 80 milyar, SGK’ya da 40 milyar olmak üzere toplamda 120 milyar liralık alacak yapılandırıldı. Bakan Ağbal, “Şu ana kadar yapılandırma kapsamında 18,2 milyar lira tahsilat yaptık” dedi.

Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Zirvesi’nde konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, çeşitli vergi, ceza ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenlemede gelinen noktaya ilişkin bilgi verdi. Vatandaşları ilgilendiren Yeniden Yapılandırma Kanunu’nu Ağustos 2016’da yasalaştırdıklarını, kasım ayında başvuruları aldıklarını hatırlatan Ağbal, “Bu çerçevede vergi dairelerine yaklaşık 80 milyar lira, Sosyal Güvenlik Kurumuna da 40 milyar lira olmak üzere 120 milyar liralık bir alacağı yapılandırdık. Şu ana kadar yapılandırma kapsamında 18,2 milyar liralık tahsilat yaptık” dedi. Yeniden yapılandırmanın ardından vatandaşlara ödemelerde de kolaylık sağladıklarını belirten Ağbal, içinde bulunulan ekonomik koşulları da değerlendirerek ocak ayında ödemeleri 4 ay ileri atarak mayısa ertelediklerini söyledi. Ağbal, “Dolayısıyla bu ay, ertelediğimiz bütün yeniden yapılandırma ödemelerinin ödeme ayı. Bu açıdan mükelleflerimize sağladığımız olağanüstü imkanlardan yararlanmak için bu ayın gerçekten ödemenin yapılacağı son ay olduğunu belirtmek isterim” diye konuştu. Ağbal, aynı zamanda Borçların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamındaki taksit ve peşin ödemeler için son tarihin 31 Mayıs olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bu hafta sonu bütün vergi daireleri açık. Sabah 09.00’da daire açılıyor, akşam tahsilat bitene kadar. Birinci taksitini ödeyen veya ödemeyen bütün vatandaşlarımızın mayıs ayı içinde geriye kalan taksit ya da peşin ödemesini mutlaka yapması gerekiyor. Herhangi bir şekilde bu ay içinde ödemenin yapılmaması halinde yeniden yapılandırmanın sağladığı bütün imkanlar ortadan kalkıyor, borç ve faizler eski tutarına geliyor.”

VERGİ DAİRELERİ HAFTASONU AÇIK

31 Mayıs’ın son tarih olduğunu hatırlatan Naci Ağbal, vatandaşların ödemelerini hangi kurumlara yapacaklarına ilişkin de bilgi verdi. Ağbal, “7 gün, 24 saat hizmetinizdeyiz. İster gündüz ister gece. Ne zaman ödemek isterseniz bütün ödeme kanalları açık. Herhangi bir bankaya gidip borcunuzu doğrudan ödeme imkanınız var. Vergi dairelerine nakden ödeme imkanı var. Bu hafta sonu bütün vergi daireleri açık. Sabah 09.00’da daire açılıyor, akşam tahsilat bitene kadar” ifadelerini kullandı. Ağbal, şöyle konuştu: “Gerçekten ödeme güçlüğü yaşadığı için borcunu ödemeyen mükelleflerimiz başımızın üstünde. Zor durumda olan vatandaşlarımıza her zaman elimizi uzatacağız, ona yardımcı olacağız. 1 Haziran’dan sonra bakacağız borcunu ödemesi için manisi yok, parası da var, imkanı da devlet bu kadar imkanlar sunmasına rağmen borcunu ödemiyorsa, o zaman kimse kusura bakmasın borcunu ödemeyen vatandaşın üzerine elektronik haciz dahil gideceğiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN