Vodafone 55 milyon lira tasarruf etti

Vodafone 55 milyon lira tasarruf etti

Vodafone Türkiye, 2015-2016 mali yılı boyunca çevresel, sosyal, ekonomik ve etik konulardaki uygulamalarını ve elde ettiği performansı 6’ncı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

Rapora göre, şirketin bu mali yılda hayata geçirdiği verimlilik uygulamalarıyla elde ettiği tasarruf miktarı yaklaşık 8,5 milyon TL olurken, son 6 yılda sürdürülebilirlik projeleri ile ulaştığı toplam tasarruf değeri de yaklaşık 55 milyon TL’yi buldu. Vodafone Arena sistem odalarında kullanılan yüksek verimli enerji ve soğutma sistemleri sayesinde yıllık yaklaşık 1.100 ton sera gazı emisyonu önlendi. Bu yaklaşık bin hanenin yıllık toplam elektrik tüketimine ve 740 hanenin yıllık elektrik tüketiminden kaynaklanan sera gazı miktarına denk geliyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları kaydetti: “Bir yandan Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ederken, bir yandan da sürdürülebilirlik konusunda büyük bir sorumluluk taşıdığımıza inanıyoruz.

Sürdürülebilirliği, temel iş stratejimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyor ve tüm iş süreçlerimizde hayata geçiriyoruz.” Şirket aynı zamanda tanıttığı ‘Gigabit Toplumu’ sayesinde daha iyi bir eğitim ve sağlık sistemi kurmak, daha güvenli bir ortam sunmak, pozitif sosyal etki yaratmak, çevrenin korunmasına yardımcı olmak ve istihdamı artırmak mümkün olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN