Vodafone ‘Düşler Akademisi’ ile engelleri aşıyor

Vodafone ‘Düşler Akademisi’ ile engelleri aşıyor

Engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri topluma kazandırmak için harekete geçen Vodafone, ‘Düşler Akademisi’ ile 9 yılda 19 bin gönüllüye ulaştı. Sadece Kaş projesinde 1200 öğrencinin engellerini aşması sağlandı.

İBRAHİM KAHVECİ

Türkiye’de 2007 yılında kurulan Vodafone Vakfı’nın yaptığı sosyal yatırımlar, 29 milyon lirayı buldu. 2008 yılında engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri topluma kazandırmak için hayata geçen ‘Düşler Akedemisi’ ise 19 bin gönüllü ile 6 bin öğrencinin engellerini kaldırdı. Vodafone olarak sosyal yatırımlara büyük önem verdiklerini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, “Toplumun önemli bir yüzdesini oluşturan engelli bireyler için kalıcı çözümler üretmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Engelli dostlarımızı topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Bu vesileyle, herkesi hayatlarının bir döneminde ‘Düşler Akademisi’ne gönüllü olmaya davet ediyoruz” dedi. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında engelliler, kadınlar ve çocuklar için önemli sosyal yatırımlar yaptıklarını belirten Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ise “Bugüne kadar yaptığımız sosyal yatırımların toplamı 29 milyon TL’yi bulurken, gerçekleştirdiğimiz projelerle yaklaşık 4 milyon vatandaşımıza ulaştık. ‘Düşler Akademisi’ projesine ise başından bu yana aktardığımız hibe tutarı yaklaşık 5 milyon TL oldu. Düşler Akademisi Kaş, Türkiye’de öncü projelerden biri oldu” diye konuştu.

HİBE 1,5 MİLYONU BULDU

Antalya’da 3 yıl önce kurulan Düşler Akademisi Kaş, Avrupa’nın en büyük outdoor engelli kampı olarak biliniyor. Türkiye’nin her yerinden gönüllü katılımcı ve eğitimcilerin yönetiminde eğitim, sanat ve spor programlarının uygulandığı merkezde, 3 yılda alınan 3 bin başvuru arasından seçilen 840 gönüllü ile 1.200 öğrencinin engellerini aşması sağlandı. Buraya bugüne kadar aktarılan hibe tutarı yaklaşık 1,5 milyon TL’yi buldu. Kaş’ın iki ana faaliyet alanından biri olan Alternatif Kamp’a her hafta 15 katılımcı ve 100 gönüllü destek veriyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN