Volkswagen, ABD’de sattığı 600 bin aracı geri çağırdığını açıkladı

Volkswagen, ABD’de sattığı 600 bin aracı geri çağırdığını açıkladı

Alman otomobil firması Volkswagen, ABD’de sattığı 600 bin aracı teknik hatadan dolayı geri çağırdığını açıkladı.

Dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden Vokswagen, önemli markalarından biri olan Audi’deki birkaç teknik hatadan dolayı 600 bin aracı geri çağırdığını kamuoyuna duyurdu.

ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi, Volswagen firması tarafından ABD’de satılan Audi marka araçlarda paslanma, kaza anında hava yastıklarının açılmaması, su pompalarının aşırı ısınması ve emniyet kemerlerindeki orantısız germe hatalarının tespit edildiğini açıkladı.

DAVETİYE İLE ÇAĞRILACAK

Tespit edilen hataların Volkswagen bayileri tarafından ücretsiz olarak giderileceği, araç sahiplerin en yakın Volkswagen bayileri tarafından davetiye gönderilerek çağrılacakları bildirildi.

Öte yandan Japon hava yastığı üreticisi Takata da, ölümcül kazalarda hava yastığının açılmaması veya açılması ile ağır yaralanmalara neden olduğu için 3 yıl içinde 100 milyon aracı geri çağırarak hava yastıklarının değiştirildiğini açıklamıştı.

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN