X ile hem zengin hem de ekonomik

X ile hem zengin hem de ekonomik

Küçük SUV Opel Mokka, X ismine kavuşarak mini bir operasyon geçirdi. Yenilenen model zengin motor ve donanım seçenekleriyle birlikte tercih sebebi oluyor.

Son zamanlarda oldukça önem kazanan SUV modeller için tüm bilinenler değişiyor. Yüksek motor gücü ve fiyat yerine makul motor seçenekleri ve iyi fiyatla pazara adım atmaya başlayan araçlar, yerden yüksek sevenlerin 1 numaralı tercihi oluyor. Öncelikle C-SUV segmentiyle hayatımıza giren bu modeller şimdilerde ise sınıf ufaltarak B-SUV modelleri de ön plana çıkarmaya başladı. Kompakt boyutlarla şehir içinde avantaj sağlayan bu araçlar, diğer araçlara tepeden bakmak için oldukça ulaşılabilir bir hal aldılar.

Alman üretici Opel’de pazardaki bu talebi fark ederek Mokka’yı sınıfının en iddialı araçlarından biri haline getirdi. Kısa bir süre önce yenilenen modele birde ‘X’ ismi eklendi. Küçük hacimli benzinli ve dizel motor seçenekleriyle dikkat çeken modelin hafif arazi şartları için 4x4 seçeneği de mevcut. Bizimde bu haftaki misafirimiz olan aracın tasarımına baktığımızda, geniş hava girişli ızgarası ve yüksek motor kaputuyla güçlü bir görünüm çizmiş.

Yeni LED aydınlatmalar, aracın adeta imzası haline gelirken, arkaya doğru yükselen omuz çizgisi de kaslı görünüme destek vermiş. Modelin iç mekanına bakacak olursak, bolca tuşun ev sahipliği yaptığı orta konsolda ergonomi iyi seviyede. Kokpitin üst bölümü deri döşemeyle kaplanmış ve kalite algısını bir hayli artırmış. Aracın iç mekânın da sunulan yaşam alanı oldukça ferah. 356 litrelik bagaj da sınıf standartlarında ve koltuklar yatırıldığında 1372 litreye kadar genişleyebiliyor. Araç ikisi benzinli biri dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneğine sahip.

CİMRİ MOTOR İSTEYENLERE

1.6 litrelik dizel motor seçeneğiyle de deneme fırsatı bulduğumuz model, otomatik tercihinde sadece önden çekişli sunuluyor. 136 beygir güç ve 320 Nm tork üreten Mokka X, oldukça cimri bir sürüş karakteri sunuyor. Fabrika verisine göre, 100 km’de 5 litre yakıt tüketen araç, bizim denemelerimizde ise 6 litreyi geçmedi. 0-100 km/s hızlanmasını 10.9 saniyede tamamlayan araç, saatte 188 kilometre sürate ulaşabiliyor. Yüksek tork sayesinde ara hızlanmalarda da başarılı sonuçlar veren araç, tatlı sert süspansiyon sistemiyle donatılmış.

AKILLI DÖRT ÇEKER

Akıllı 4 çeker sistemiyle araç, gerektiği anlarda devreye girerek motor gücünü ön ve arka tekerler arasında dağılımını sağlıyor. 1.4 litrelik turbo benzinli motorla araç, 152 beygir güç ve 245 Nm tork sunuyor. Keyifli bir kullanım hissine sahip olan bu versiyon, 6 ileri otomatik şanzımanla 0’dan 100 km hıza 9,7 saniyede ulaşıyor. Maksimum 193 km hız yapan Mokka X, sarsıntısız bir vites geçişine sahip. Çok zorlanmadığı sürece izinden çıkmayan araç, 4x4’ün avantajını kullanıyor. Aracın ortalama yakıt tüketimi 6,5 litre iken bizim ulaştığımız değer 8 litre oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN