X5’e 313 beygirlik elektrik aşısı

X5’e 313 beygirlik elektrik aşısı

BMW’nin dikkat çeken ilk SUV modellerinden olan X5, hibrit motor seçeneğiyle yollara çıkıyor. Güçlü elektrikli motorla donatılan araç, düşük tüketimi ve konforu elden bırakmıyor. Aynı zamanda araç elektrik motorunu prizden de şarj edebiliyor.

Tüm Avrupa’da dizel otomobiller yavaş yavaş yasaklanmaya başlıyor. Bu pazardan elini çekmeye başlayan markalarda direksiyonu alternatif yakıt veya güç seçeneklerine doğru çeviriyor. Alman lüks otomobil üreticisi BMW, Avrupa normlarına uyum sağlama amacıyla yeni modellerinde tasarrufu ön plana alıyor. Özellikle sıfır emisyon konusuna önem veren marka, bu kapsamda hibrit modelleri pazara yavaşça sunuyor.

Benzinli ve elektrikli motorların bir arada çalıştığı hibrit sistemi, şehir içi hızlarında emisyonu sıfırlıyor, otoyol şartlarında da güç ve tork artışı sağlayıp performansı yukarı taşıyor. Markanın başarılı SUV modeli X5’te kullanmaya başladığı yeni hibrit sistem, 4 tekerlekten çekişle birlikte geliyor. Bizimde test konuğumuz olan model, yüksek motor kaputu, iri farları ve geniş ızgarasıyla agresif bir görünüm vadediyor. Aracın önündeki tasarım, profil ve arka tasarımda da sürüyor. Şık dış tasarım, iç mekanda yerini kalite ve konfora bırakıyor. Başarılı malzeme kalitesi ve işçilik, iyi bir ergonomiyle sunuluyor. Aracın hem ön hem arka koltuklarında ferah bir alan var. 500 litrelik bagaj da 5 kişilik bir SUV için oldukça yeterli.

GÜCÜ YERİNDE TÜKETİMİ CİMRİ

BMW X5’te 2.0 litrelik turbo benzinli motor görev yapıyor.  245 beygir güç ve 350 Nm tork üreten bu motor, 8 ileri Steptronic şanzımanla kombine edilmiş.  113 beygir gücündeki elektrikli motorla birlikte toplam güç 313 beygire, tork ise 600 Nm’ye çıkıyor. Aynı zamanda hibrit sistem, prizden şarj oluyor.  Auto eDrive modu, Max eDrive ve Save Battery olmak üzere araçta 3 farklı sürüş modu bulunuyor.  Hibrit sistemiyle X5, 0-100 km/s ivmelenmesini 6.8 saniyede tamamlıyor. Saatte 210 kilometre sürate ulaşabilen araç, ara hızlanmalarda da oldukça seri.  Etkili performansa rağmen cimri olmayı da başaran sistemin ortalama tüketimi fabrika verilerine göre 3.3 litre.  Bizim kullanımımızda 6 litrelik ortalama elde ettik.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN