‘Yabancı yatırımcı önünü görmek istiyor’

‘Yabancı yatırımcı önünü görmek istiyor’

Ergene ilçesinde faaliyet gösteren Avrupa Serbest Bölgesi (ASB) Genel Müdürü Zafer Atbakan yabancı yatırımcı firmaların Türkiye’yi tercih ettiklerini söyledi. ASB bünyesinde çok sayıda yabancı sermayeli firma olduğunu ifade eden Atbakan, yabancı firmaların Türkiye’yi tercih etmesinin sebeplerine işaret etti.

Atbakan, “Yurt dışındaki firmalar, Türkiye’deki ucuz girdilerden faydalanmak ve üretimlerinin bir kısmını Türkiye’de yaparak Avrupa pazarına daha hızlı ve daha uygun fiyatla hizmet vermek istiyorlar. Fakat hem Ortadoğu’da hem de Türkiye’de yaşanan olaylar onları biraz frenledi” şeklinde konuştu. Kısa bir süre sonra bu frenlenen yatırımcıların yeniden ülkeye akın edeceğini düşündüklerini belirten Atbakan, sürecin fazla uzun sürmeyeceğini söyledi. Yabancı yatırımcının ülkenin önünü biraz daha net görmesi halinde ciddi anlamda yatırım yapacağını aktaran Atbakan, “İnşallah önümüzdeki günlerde önümüzü daha net görürsek, bu frenlenmiş olan yatırım isteğini hızlı bir şekilde gerçekleştirme aşamasına gelecekler. Bizim de o noktada gerek ülke gerekse de bölge olarak o isteklere hazır halde olmamız gerekiyor. Bunun için de altyapı çalışmalarımız ile gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

Atbakan, kendi bölgeleriyle ilgili bilgiler de aktarırken, Avrupa Serbest Bölgesi olarak faaliyetlerine 17 yıldır devam ettiklerini vurguladı. Yüzde 95’lik doluluk oranıyla Türkiye’deki serbest bölgeler içerisinde ön sıralarda yer aldıklarını bildiren Atbakan, ‘’Gerek yerli, gerekse yabancı yatırımcılarla Avrupa Serbest Bölgesi’ni bir teknokent ve örnek bir ihracat modeli haline getirmiş bulunuyoruz’’ dedi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN