Yakıtta cimri fiyatta iddialı

Yakıtta cimri fiyatta iddialı

Fiyat ve yakıt performansıyla dikkat çeken Dacia Sandero Stepway, artık otomatik vites seçeneğine de sahip. Cimri tüketimiyle araç, 83 bin 700 liralık fiyat etiketiyle en ucuz dizel otomatik olarak ön plana çıkıyor.

ALİ YILDIRIM / EKONOMİ SERVİSİ

Son zamanlarda sunduğu fiyat avantajıyla otomobil pazarının vazgeçilmez markalarından biri haline gelen Dacia, verimli motor seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Türkiye’de Renault çatısı altından hizmet veren marka, ortak kullanım ünitesi olan 1.5 litrelik dizel motorla zaten adını birçok ödül listesine yazdırmıştı. Buna bir de otomatik vites seçeneği eklenince, satış başarısı kaçınılmaz oldu. 2017’de toplam pazarda neredeyse 50 bin adetlik satış rakamına imza atan Dacia, Sandero modeliyle de B segmentinin dikkat çeken oyuncularından biri oldu. Marka, küçük modeli Sandero Stepway’i Easy-R isimli yeni şanzıman seçeneğiyle pazara sundu. Bizim de konuğumuz olan model, hem benzinli hem dizel motorlarda kullanılan yeni yarı otomatik şanzıman, markanın eksik kaldığı tek alandı. Bu alanı da tamamlayan şirket, fiyat, konfor ve cimrilik kavramlarını bir araya getirdi. Sandero Stepway’de, dizel motorla uyum içinde çalışan Easy-R şanzımana 6 bin 700 lira fark ödeyerek sahip olmak mümkün. Dizel otomatik versiyonun başlangıç fiyatı ise 2018 model yılı için 83 bin 700 lira olarak belirlenmiş. Donanım ve fiyat karşılaştırması yapacak olursak, en azından bu fiyata B segmentinde satışa sunulan dizel otomatik bir otomobil yok. Bu fiyat etiketinin yüksek olması, konuğumuz olan modeli en ucuz dizel otomatik otomobil unvanına kavuşturuyor. Geniş iç mekan kalite açısından rakiplerden geri kalsa da fiyatına göre sunduklarıyla büyük bir avantaj sağlıyor. Üstelik küçük bir ekstra ödemeyle 7 inçlik dokunmatik ekranlı multimedya ve navigasyon sistemine sahip olmak da mümkün.

100 KM’DE 3.8 LİTRE

Araçta 1.5 litrelik dizel ünite görev yapıyor. 90 beygir güç ve 220 nm tork üreten motor, 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş. Otomatik şanzıman, manuele göre biraz daha iyi ivmelenme ve düşük tüketim vadediyor. 0-100 km/s ivmelenmesini 12 saniyede tamamlayan araç, akıcı bir sürüş vadediyor. Aracın, yüksek tork sayesinde canlı bir yapıda. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 3.8 litre. Bizim kullanımımızda ortaya çıkan 5 litrelik ortalama da başarılı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN