‘Yatırım için ev değil klasik al’

‘Yatırım için ev değil klasik al’

S&S Motors Genel Müdürü Ferhat Albayrak, klasik otomobilin büyük bir yatırım aracı olduğunu söyledi. Albayrak, “2007 yılında Ferrari 250 GTO 25 milyon euro idi. Şimdi ise 100 milyon euro oldu” dedi.

Türkiye’de özellikle ikinci el lüks otomobil pazarının en güçlü temsilcilerinden biri olan S&S Motors, sadece distribütör çıkışlı modelleri satıyor. S&S Motors Genel Müdürü Ferhat Albayrak, Türkiye sınırları içinde resmi olarak satılan araçlara ev sahipliği yaptıklarını söyleyerek, şirketin 2016 yılını 1061 adet araçla kapattıklarını ifade etti. Albayrak, “İkinci el sektörü geçtiğimiz yıla göre 4.4 milyon adetlik bir pazarı oluşturdu. Bu yaklaşık yüzde 6 büyüme anlamına geliyor. Lüks otomobillerde son dönemde bir kavram kargaşası oluştu. Artık hacim ufaltmak zorunda kalan lüks üretici daha çok orta segmentte söz sahibi olmaya başladı. Biz bu tarz otomobillere lüks demiyoruz. Lüks tanımlaması yapabileceğimiz araçlar 3 litre ve üzeri silindir hacimli araçlardan oluşuyor” dedi. İkinci elde en çok sattıkları markanın yüzde 24 ile Mercedes olduğunu vurgulayan Albayrak, BMW, Land Rover ve Porsche’nin Alman üreticiyi takip ettiğini ekledi.

Albayrak, “Sıfır bir arabanın Türkiye’de ikinci ele düşme oranı (2016 model yılı için) yüzde 11, İstanbul ortalaması yüzde 14, bizim ortalamamız ise 7.5” diye konuştu. En çok kazandıran yatırım aracının klasik otomobil olduğuna değinen Albayrak şöyle devam etti: “Klasik otomobiller ciddi bir yatırım aracıdır. Koleksiyoner bir müşterime 2007 yılında Ferrari 250 GTO modelini almasını önerdim. Bahsettiğim araç o dönemde 25 milyon euroydu. Müşterim bana “Sen deli misin? Bu kadar paraya araba mı alınır?” dedi. İki sene sonra araç 32 milyon euroya, geçen sene ise 52 milyon euroya satıldı. Bu araba iki sene içerisinde 100 milyon euroya satılacak. Eğer müşterim 2007 yılında bu aracı satın almış olsaydı 75 milyon euro kar edecekti.”

45 MİLYON LİRALIK BAYİ YATIRIMI

Ferhat Albayrak, “4. Levent’te yaklaşık 5 bin metrekarelik yeni bir showroom için alan satın aldık. 2018 yılında hizmete girecek bu alan için 45 milyon liralık yatırım yaptık. Yeni yatırımla birlikte bu segmentte daha çok söz sahibi olacağımızı düşünüyoruz. Bu vesile ile yıllık satış oranımızı yüzde 100 arttırıp 2 binli adetlere ulaşmayı hedefliyoruz. Artık sadece internet sitemiz, aracı siteler ve dergimiz aracılığıyla araç satmıyoruz. İnsanların çokça zaman geçirdiği Instagram’dan bile araç satışı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN