Yerden yükselmenin en yerli yolu

Yerden yükselmenin en yerli yolu

Hyundai i20 ailesine şimdi de Active versiyonunu ekleyerek yerden yükseltti. Otomatik ve manuel şanzıman seçenekleriyle gelen modelin, 1.0 ve 1.4 litrelik benzinli motor seçenekleri bulunuyor.

Otomotiv sektörünün en genç markalarından biri olan Hyundai, yerli üretim olan i20 serisine yeni bir üye daha ekledi. Her geçen gün genişleyen i20 ailesi şimdi de ‘Active’ seçeneğiyle Türkiye’de yollara çıkıyor. Yerden yükselmenin en ekonomik yolu olan yeni i20 Active ile marka crossover pazarında farklı bir tarz yakalamanın peşinde.

Yerden yüksek model, sportif gövde kiti ve farklı tasarımıyla daha ilk bakışta bile kardeşlerinden ayrılmayı başarıyor. Bizim de otomatik ve manuel şanzıman seçeneğiyle konuğumuz olan model, şehir içi ulaşımında konforlu ve ekonomik bir yolculuk vadediyor.

Modeli tasarım açısından inceleyecek olursak, ön kısımda yer alan altıgen ızgara, Active gövde kitiyle normal versiyonuna göre bölünmüş. Tam bir arazi görünümüne kavuşan model, tampon köşelerine yerleştirilen yuvarlak sis farlarıyla birlikte araç farklı bir bakış kazanmış. 17 inçlik jantlarla ve arazi araçlarına atıfta bulunan bir depo kapağı araca, şık bir görünüm katmış. Gövde kiti sayesinde karoser çift renkli gibi görünüyor. Baz i20 modelinden yaklaşık 55 milimetre daha yüksek olan araç, 301 litrelik bagaj hacmine sahip. Aracın iç mekanına geçtiğimizde çift renkli kokpit bizi karşılıyor. Ferah bir hacim sunabilen Active, ön ve arka koltuklarda geniş bir yaşam alanı sunuyor.

DİZEL RAKİPLERİNE KAFA TUTUYOR

Diğer kullanma fırsatı bulduğumuz versiyon ise 1.0 litrelik turbo-GDI motor. 120 beygir güç ve 171 Nm tork üreten minik benzinli ünite boyundan büyük işler yapıyor. 1075 kilogramlık aracı oldukça çevik hale getiren ünitenin alt devirleri çok başarılı. 6 ileri manuel vitesle kombine edilen motor ve kısa vites oranları ara hızlanmalara olumlu yönde etki ediyor. 0’dan 100 km/s sürate 10.4 saniyede ulaşan araç, maksimum 183 kilometre hıza ulaşıyor. 3 silindirli bir motora sahip olduğundan dolayı araç spor bir otomobil gibi hırıltılı çalışıyor. Bu minik başarılı ünite tüketim konusunda da oldukça şaşırtıyor. 100 kilometrede ortalama 5.1 litre yakıt tüketimi gerçekleştiren araç, bizim kullanımımız boyunca 6 litrelik değeri yol bilgisayarımıza yansıttı. Çevik motoru sayesinde net direksiyon tepkilerine sahip olan model, yol tutuş konusunda da tatminkar davranıyor. 1.0 litrelik turbo benzinli i20 Active için 64 bin 300 lira ödemek gerekiyor. Otomatik olmasa da olur diyenler için bu motor oldukça iyi bir seçenek.

4 İLERİ OTOMATİK

Türkiye’de 1.0 ve 1.4 litrelik iki farklı benzinli motorla pazara sunulan araç, iki farklı versiyonla konuğumuz oldu. 1.4 litrelik benzinli ünite sadece otomatik şanzıman seçenğiyle sunuluyor. 100 beygir güç ve 134 Nm torka sahip model, 4 ileri tam otomatik şanzımanla şehir içi kullanımında yeterli çekişe sahip. Hatta otoyol sürüşlerinde de beklentileri karşılayan model, 0-100 km/s ivmelenmesini 13.6 saniyede tamamlıyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 6.7 litre. Bizim kullanımımızda yol bilgisayarına yansıyan 7.7 litrelik ortalama, otomatik şanzımanlı bir crossover için oldukça uygun. Aracın sakin sürüş karakteri ve sessiz motor, konforu oldukça desteklemiş. Tatlı sert süspansiyon sistemi, yol tutuş ile konfor dengesini bir arada başarılı bir şekilde sunuyor. Modelin başlangıç fiyatı ise 64 bin 900 lira.

DOD ARTIK İKİNCİ EL AĞIR VASITA DA SATACAK

Türkiye’de ikinci el araç sektörü son yıllarda büyük bir ivme kazandı. Sıfır araç sektörünün yaklaşık 3 katı büyüklüğünde olan pazar artık yerini kurumsallığa bırakıyor. Tabi sadece binek modellerde değil ağır vasıta araçlara da ikinci elde talep büyük. Yıllardır bu alanda DOD ismiyle hizmet veren Doğuş Otomotiv, binekteki tecrübesini ağır vasıta araçlara da aktarıyor. DOD Ağır Vasıta bu pazara sadece çekici ve kamyon değil, treyler, damper ve soğutucu ünite alım-satım işlemi de gerçekleştireceği 17 bayisi ile hizmet veriyor.16-12/19/19kr05-dod.jpg

DOD Ağır Vasıta Genel Müdürü İlhami Eksin, ikinci el ağır vasıta pazarında kurumsal bir yapıda hizmet vereceklerini belirterek “Doğuş Otomotiv bünyesinde DOD ile 17 yıla varan tecrübemiz ile ikinci elde ilk akla gelen markayız. Bu deneyimimizle, yaklaşık 1,5 yıldır üzerinde çalıştığımız ikinci el ağır vasıta pazarında da DOD Ağır Vasıta olarak hizmetlerimize başladık. Biz, ikinci el ağır ticari araç alım-satımında kurumsal hizmet ve anlayış ile güvenilir çözümler üretmek istiyoruz. Scania markasından edindiğimiz tecrübe ile DOD Ağır Vasıta olarak sektörümüze ilklerle birlikte geliyoruz. 111 nokta ekspertiz hizmeti, online platform, 60 aya varan vade ile finansman desteği sunuyoruz” dedi.

DOD Ağır Vasıta Satış Müdürü Selçuk Aksakal, “Ülkemizdeki ikinci el ağır vasıta pazarında yıllık ortalama 100 bin araç el değiştiriyor. Ağırlıklı olarak galeriler ve bireysel satıcılar aracılığıyla gerçekleşen alım-satımda kurumsal olarak hizmet veren markaların payı ise sadece yüzde 3 civarında.

DOD Ağır Vasıta, her marka, model, yaş ve kilometrede ikinci el ağır ticari araç almak veya araçlarını satmak isteyenlere tek noktadan yenilikçi çözümler ve üst düzeyde kaliteli hizmet sunacak. DOD Ağır Vasıta’nın altyapısını oluşturmaya başladığımız yaklaşık 1,5 yıllık sürede 1.600 adet ikinci el araç satışı gerçekleştirdik. 2017 yılı için hedefimiz 1.300 araç satışına ulaşmak” diye konuştu.

KUR UZUN VADEDE ETKİLER

Eksin “Geçen yıl, 2016 yılından itibaren Euro 6 normlarına geçiş nedeniyle talepler öne çekildi ve pazar yaklaşık 34 bin adet oldu. Bu yıl ise bir önceki yıla göre pazar yaklaşık yüzde 41’lik daralma ile yaklaşık 19 bin adet olarak gerçekleşecek. Kur artışı ise ağır ticari araca uzun vadede yansıyor. Bunu da göz önünde bulundurarak gelecek yıl da pazar bu yıl ile aynı seviyede olabilir” dedi.

JUKE İLE İLK KÖR DÖNÜŞÜNÜ YAPTI

Nissan Juke, yeni bir rekora daha imza attı. Tecrübeli dublör pilot Paul Swift, Juke’un evi olan ve her yıl 100 binden fazla Juke’un üretildiği Nissan’ın İngiltere Sunderland Fabrikası’nda bir deneme gerçekleştirdi. Swift, modelin tüm camları karartılmış bir halde 180 derece savrulurken sadece dört harici kamerasını kullandı ve görüşün olduğu bir rekoru da egale etti. Bundan önce camları karartılmamış bir halde geri giderken ileri sürüşe geçerek sadece kendisinden 18 cm daha uzun bir boşluğa girmişti.16-12/19/19kr05-jekeee.jpg

Akıllı Çevre Görüş Monitörü sürücüye otomobilin ve çevresinin 360 derecelik kuş bakışı görüntüsünü sunuyor. Dört kameradan gelen görüntüler dijital olarak birbirine bağlanarak Nissan Connect ekranında kuş bakışı görüntüyü oluşturuyor. Bu sayede park manevraları hem daha kolay hem de daha güvenli bir hale geliyor.

ARACINIZI ANLATIN FİYATINI ÖĞRENİN

Arabam.com, ‘Arabam Ne Kadar Eder?’ sorusunu hizmete dönüştürüyor. Site içerisindeki verileri analiz eden sistem, kısa bir sürede en uygun fiyatı gösteriyor. Web site üyeleri satmak istediği aracının kategorisini, yılını, marka ve kilometre bilgilerini girerek aynı kriterlerle daha önce yayınlanmış ve ilgi görmüş ilanlar üzerinden piyasa genelinde satabileceği maksimum ve minimum değere ulaşabiliyor.16-12/19/19kr05-arabam.jpg

Arabam.com Genel Koordinatörü Zeynep Çakıroğlu, “Bu değerli hizmet ile son 6 ay içerisinde satışta yayınlanan araç ilanlarının fiyatlarını analiz edilebilir ve marka model yıl bazında kolaylıkla erişilebilir yaptık. Böylece ortaya bilgileri girilen aracın piyasa genelinde satılabileceği maksimum ve minimum değerleri saniyeler içerisinde gösteren etkili bir hizmet çıktı” dedi.

CİTROEN’DE SIFIR FAİZ FIRSATI

Citroen’in Gebze Bayisi Otodem, bayiye gelen müşterilerine çeşitli fırsatlar sunuyor. Şirketin Pazarlama Sorumlusu Tuğba Ekşi, “Aralık ayı süresince showroomlarımıza gelen müşterilerimize binek modellerimizde 30 bin liraya 20 ay yüzde 0 faize varan, ticari modellerimizde ise 25 bin liraya 25 ay yüzde 0 faize varan cazip fırsatlar sunuyoruz” dedi. 11 bin 450 liraya varan indirimlerin yaşandığı kampanyaların detayları hakkında bilgi veren Ekşi, şunları söyledi: “Citroen C4 Cactus modelinde 30 bin liraya 20 ay yüzde 0 faiz kredi kampanyasından yararlanmak istemeyenler için anahtar teslimde 3 bin TL’ye varan indirim fırsatı var. Ticari segmentte yer alan Nemo Combi, Nemo Combi Plus ve Nemo Panelvan modellerinde ise 30 bin TL’ye 20 ay yüzde 0.89 faizle satış imkanı sunuyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN