Yerli E-Karat Bursa’dan dünyaya açılacak

Yerli E-Karat Bursa’dan dünyaya açılacak

Bozankaya ve Karsan, elektrikli otobüs üretimi için iş birliği anlaşması imzaladı.

Karsan, çevreci toplu taşımacılık için harekete geçiyor. Bozankaya ile güçlü bir iş birliğine giren Bursalı üretici, elektrikli otobüs üretimi için kolları sıvadı. Bozankaya’nın üretim bandından 2014 tarihinde indirdiği ve batarya yönetim sistemini patentle tescillediği elektrikli otobüsünün üretimi, Karsan’ın Bursa tesislerinde yapılacak. Tesiste, 2017’nin sonundan itibaren 3 yıl süreyle 900 adet elektrikli otobüsün üretiminin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Karsan CEO’su Okan Baş, “Şehirlere yönelik geliştirdiğimiz çözümlerle geçtiğimiz yıl IAA Hannover Fuarı’nda seri üretime hazır hale getirdiğimiz, Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli minibüs konseptiyle büyük ilgi görmüştük. E-Karat’ı üretim tesislerimizde üretmek için yeni bir iş birliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

YÜZDE 100 MİLLİ

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, “2016’da Konya ve Eskişehir’de yolcu taşımaya başlayan E-Karat, 2017 ilk yarısında İzmir’de faaliyette olacak. Almanya’da da 17 adet aracımız, yollarda ve ihracatımız en kısa zamanda bu sayının birkaç katına ulaşacak. Yurt dışından gelen talepleri takip edeceğiz ama özellikle yurt içinden gelecek taleplere de yüzde 100 yerli tasarım ve milli üretimle cevap verebilmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN