Yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Mehmet Gürcan Karakaş kaç yaşında, aslen nereli?

Yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Mehmet Gürcan Karakaş kaç yaşında, aslen nereli?

Yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Yerli Otomobilin CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Mehmet Gürcan Karakaş hayatı hakkındaki bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Yerli otomobil CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Yerli otomobilin tanıtılması ile birlikte TOGG CEO'su Karakaş hakkında detaylar merak konusu oldu. Peki Mehmet Gürcan Karakaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Mehmet Gürcan Karakaş kariyeri ve hayatı hakkındaki bilgileri sayfamızdan görebilirsiniz. 

19-12/27/5e05f8495542831b4cf215cb.jpg
TOGG CEO'su Mehmet Gürkan Karakaş

MEHMET GÜRCAN KARAKAŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Gürcan Karakaş 1965 Antalya Akseki doğumlu. 1988 yılında Ortadoğu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Karakaş, aynı yıl Aselsan’da çalışmaya başladı. 1990 yılında Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş’de görev alan Karakaş, 1991-1992 yılları arasında Almanya Feuerbach’ta dizel püskürtme sistemleri ürün geliştirme mühendisi olarak çalıştı. 1995 yılında Bursa’da teknik aplikasyon projelerinden sorumlu kısım müdürü oldu ve 1996-1997 yılları arasında Almanya Bühlertal’da enerji ve karoseri sistemleri üzerine Japon ve İskandinav müşterilerden sorumlu proje müdürü olarak görev aldı. Gürcan Karakaş, 2004 yılında Bosch Türkiye’ye Genel Müdür olarak atandı. 2007 yılında Bosch’un Almanya’daki merkezine geçen Karakaş, o tarihten bu yana grubun yenileme pazarlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

ALMANYA’NIN EN İYİ 100 YÖNETİCİSİNDEN BİRİ

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, 2011 yılında Gürcan Karakaş’ı Almanya’nın en tepesindeki 30 şirketi yönetmeye aday 100 kişiden biri olarak seçmişti. Gazetede Karakaş’ın Bosch firmasında ve Bosch’un son yıllarda artan başarısında çok önemli bir role sahip olduğu yazıldı. 53 yaşındaki Karakaş’ın Bosch Grubu içinde şirketin üçüncü kademe yöneticileri arasına yükselen ilk yabancı kökenli kişi olduğu da belirtilmişti.

YERLİ OTOMOBİL ŞİRKETİ KURULDU

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2 Kasım 2017'de imzalanan protokolle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding'in güçlerini birleştirerek oluşturduğu Ortak Girişim Grubu'nun çalışmalarında önemli bir noktaya gelindi.

Yerli bir marka yaratma hedefiyle çıkılan yolculukta, şirketin kuruluş ve ortaklık sözleşmeleri için imzalar 31 Mayıs'ta atıldı.

ŞİRKETLERİN PAYLARI BELLİ OLDU

Şirketin adı "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ" olarak belirlendi. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding'in şirketteki payları yüzde 19'ar, TOBB'un payı da yüzde 5 olarak belirlendi.

Şirketin başına, dünyada küresel otomotiv alanında başarılarından söz ettiren Türk yöneticilerden Mehmet Gürcan Karakaş getirildi. Karakaş görevine 1 Eylül 2018 itibarıyla başladı.

İŞTE YERLİ OTOMOBİLİMİZ!

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN