Yerli otomobilin prototipi bugün görücüye çıktı

Yerli otomobilin prototipi bugün görücüye çıktı

TÜBİTAK öncülüğünde geliştirilen yerli otomobilin prototip fotoğrafları bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından paylaşıldı. İşte Sanayi Bakanlığı’nın Twitter ve Instagram üzerinden paylaştığı yerli otomobil prototip fotoğrafları…

[Karar]

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 8 Ağustos tarihinde yerli otomobil çalışmalarına ilişkin bilgi vermiş ve 4 tip yerli otomobil olacağını ifade etmişti. Işık, bu açıklamasından bir gün sonra ise, Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda dereceye girenlere ödüllerini verirken, yerli otomobil üretimi ile ilgili şu sözleri söylemişti: 

"Geçen yıl burada yerli otomobili yapacağız demiştik. Yerli otomobilin de içten yanmalı motorlar alanında değil elektrikli araç kategorisinde olacağını söylemiştik. Tam bir yıl geçti. Bugün geldiğimiz noktada çok çok önemli bir mesafe aldık. Bu ayın sonuna kadar üç tane prototipimiz üretilmiş olacak. Bir prototipimiz de yine bir ay kadar sonra istediğimiz değişiklikler ve modifikasyonlar yapılınca oda gelecek. 2016 yılında da 30-40 aracı tüm mevsim, ilklim ve arazi koşullarında test etmek için üreteceğiz" 

"2020'den önce bir Türk markası dünya yollarında olacak"

2020 yılından önce bir Türk markasının dünya yollarına çıkaracaklarını ifade eden Işık, birkaç gün sonra, 13 Ağustos tarihinde katıldığı bir televizyon programında yerli otomobil üretimi ile ilgili üç aşamalı bir program belirlediklerini ifade etti. Bu planın ilk fazını tamamladıklarını söyleyen Işık, ikinci fazda prototiplerin üretilmesi olduğunu kaydetmişti. 

İkinci fazın sonucunu görmek için önemli gün geldi çattı ve bugün saat 10.30'da Sanayi Bakanlığı Twitter ve Instagram hesabından yerli otomobilin prototip fotoğraflarını paylaştı.

İşte yerli otomobilin prototoip fotoğrafları: 

15-10/13/crlkxgkuyaa71qx-1444721737.jpg

15-10/13/crlkvozucaekmk7.jpg

15-10/13/crlllmsucaah836.jpg

Yerli otomobilin prototip fotoğraflarını paylaşan Sanayi Bakanlığı, tweetlerinde Bakan Işık'ın mesajlarına yer verdi. Işık, ilk mesajında, "Hedefimiz 2020'den önce yerli otomobilimizi yollara çıkararak Milletimizin kullanımına sunmak" dedi.

Işık'ın Twitter üzerinden ikinci paylaşımı ise, "TÜBİTAK öncülüğünde Yerli otomobilimizin prototiplerini üreterek asırlık bir rüyada önemli bir eşiği aştık" oldu. 

Bununla birlikte Işık, 2016'da her türlü arazi şartında deneyecekleri 30-40 araç üretmeyi, 2019 sonuna kadar da Türkiye'de bunun seri üretimini başlatmayı hedeflediklerini bildirdi.

15-10/13/crlrlzxukaayvft.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN