Yerli şampiyon i10 yeni yüzüne kavuştu

Yerli şampiyon i10 yeni yüzüne kavuştu

Kısa bir süre önce yeni yüzüne kavuşan Hyundai i10, markanın İzmit’teki tesislerinden dünyaya açılıyor. 1.0 ve 1.2 litrelik benzinli motorlarla sunulan modelin, otomatik seçeneği de mevcut.

Güney Koreli üretici Hyundai’nin A segmentindeki başarılı temsilcisi i10 küçük bir operasyondan geçti. Ufak hacimli motor seçenekleri ve otomatik şanzımanıyla tam bir şehirli olan minik model, markanın İzmit’teki tesislerinden tüm dünyada yola çıkıyor. Türkiye’de de segment lideri olan araç, sadece benzinli motor seçeneğiyle pazarda boy gösteriyor. Bizim de bu haftaki test konuğumuz olan yerli modeli tasarım açısından inceleyecek olursak, en büyük değişimin ön yüzde gerçekleştiğini görmek mümkün.

Yeni tampon ve hava girişlerine kavuşan i10’un gündüz farları da ön ızgaraya yerleşmiş. Özellikle uç kısımlara doğru konumlandırılan LED farlar, minik konuğumuzun daha sportif bir görünüm çizmesini sağlamış. Arka kısımda ise sadece tampon yenilenmiş. Sis ve geri vites stopları bir önceki versiyona göre daha büyük bir hal almış. Arka stoplar aynı kalmış fakat, daha koyu bir görünüme kavuşmuş. Böylelikle aracın sportifliği arka kısımda da desteklenmiş. İç mekana girdiğimizde çift renkli tasarımın önceki versiyona göre devam ettiğini görüyoruz. 7 inçlik dokunmatik ekran iç mekanı oldukça teknolojik hale getirmiş ve elit donanım seçeneğinde bu opsiyon olarak sunuluyor. Kalite algısını oldukça yüksek tutmaya çalışan marka, sert plastiklerden kurtulamasa da işçilik konusunda başarılı bir ortam oluşturmuş. Arka tarafta ise baş ve diz mesafesi boyutlarına rağmen yeterli ve oldukça sessiz. Aracın başlangıç fiyatı 46 bin 200 lira, otomatik seçenek için  5 bin 200 liralık fark ödemek gerekiyor. 1.2 litrelik otomatik  versiyon ise 57 bin 900 liradan başlıyor.

1.2 LİTRELİK BENZİNLİ

Dengeli bir yapıya sahip olan i10, tatlı sert süspansiyona sahip. Bunun ufakta olsa avantajını kullanan model, bir önceki nesline göre daha iyi yol tutuyor. İlk etapta 1.2 litrelik benzinli motorla konuğumuz olan aracın teknik verileri şöyle:

* 87 beygir güç ve 120 Nm tork.

* 4 ileri otomatik şanzıman uzun oranlara sahip ve aracı akıcı şekilde ivmelendiriyor.

* 0-100 km hızlanmasını 13,8 saniyede tamamlıyor.

* Aracın maksimum hızı ise 166 km.

* 100 km’de fabrika verisine göre araç 5,9 litre, bizim kullanımız boyunca ise ekrana 6,6 litrelik tüketim değerini yansıttı.

* Şehir içinde bu tüketim 7 litreleri geçiyor.

ACELESİ OLMAYANLARA

1.0 litrelik otomatik seçeneğiyle de konuğumuz olan yerli i10, acelesi olmayanlar için oldukça iyi bir seçenek.

* 66 beygir güç üreten motorun torku 95 Nm.

* 100 km’ye 16,8 saniyede ulaşan araç, maksimum 150 km hız yapıyor.

* 4 ileri otomatikle konuk olan versiyonun 5 ileri manuel şanzımanlı seçeneği de bulunuyor.

* Aracın ortalama tüketimi 5,8 litre iken, biz 6,5 litre seviyelerini yakaladık. Ama daha agresif sürüşlerde tüketimi bu oranlarda tutmak oldukça zor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN