Yerli yazılım iyzico ilk 100 arasına girdi

Yerli yazılım iyzico ilk 100 arasına girdi

Yerli yazılımda birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumda olan Türkiye, ihracatçı konumuna geldi. Teknolojide çağ atlamış ülkelerle adeta yarışan Türkiye, iyzico markasıyla dünyanın en yenilikçi firmalarını kapsayan 2017 Fintech 100 listesine girdi.

EKONOMİ SERVİSİ

Yerli yazılım konusunda hatırı sayılır ülkelerden biri olan Türkiye, finans sisteminden tutunda güvenlik alanına kadar birçok ülkeye yazılım ihracatı gerçekleştiriyor. Bazı ülkelerde ilk 100’ün içine girmeyi başaran yerli yazılımcılarla birlikte Türkiye dikkat çeken ülkeler arasında yerini almaya başladı. KPMG ile H2 Ventures’in hazırladığı 2017 FinTech 100 listesine göre, finansal teknolojiler alanında yeni nesil hizmet ve ürün sunan firmaların başında, Çinli ülkeler geliyor. 29 farklı ülke şirketinin yer aldığı ilk 100’e beş firmayla yer alan Çin, ilk üç sırayı da ele geçirdi. Türkiye’den de 2012 yılında, farklı alanlarda hizmet veren çeşitli büyüklüklerdeki e-ticaret şirketlerine, kolay ve güvenli ödeme yönetim platformu sunma amacıyla Barbaros Özbugutu ve Tahsin Isın tarafından İstanbul’da kurulan ‘iyzico’ oldu. Değeri 1 milyar doları aşan firmalar ‘En iyi 50’, yükselme potansiyeli olan firmalar ise ‘yükselen 50’ olarak değerlendirildi. Yükselen 50 arasında Türkiye’den ‘iyzico’ yer aldı. iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu, “Türkiye e-ticaret ekosistemine katkıda bulunan bir şirket olarak, ekonominin ve e-ihracatın gelişiminde de önemli bir rol oynuyoruz. Kısa sayılabilecek bir sürede önemli bir başarı göstererek, 13 binin üzerinde aktif üye işyeri ve pazaryeri modeli altında 250 bin üzeri satıcı hesabına ulaştık. Biz her yıl daha fazla büyürken, Türkiye’de e-ticaret ve e-ihracat da büyüyor. Başarımızı geniş kitlelere duyurma fırsatı sunan Fintech 100 listesinde yer almaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu başarıyı, müşteri ihtiyaçlarını düzenli olarak anlamaya çalışarak ve farklı bariyerleri kaldırmak için elimizi taşın altına koymaktan korkmadığımız için elde ettiğimizin bilincindeyiz” dedi. POS tarafında işlem hacminin 2017’de 3 milyar liraya yaklaştığını ifade eden Özbugutu, “14 binin üzerinde üye işyerimiz var. Her ay 700 civarında yeni firma bizi tercih ediyor. Online pazar yerlerinden ürün satan alt üye iş yerlerimiz ile birlikte şu anda 300 bine yakın satıcının ödeme hizmetini iyzico sağlıyor” diye konuştu. Günümüz iş dünyasında verinin en kıymetli unsur olduğunun altını çizen KPMG Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Sinem Cantürk şöyle konuştu: “Veri için herhangi bir finansal kurumun yaşam damarı diyebiliriz. Tüm ileri seviye analitik ve yapay zekânın başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi için veri büyük önem taşıyor.”

İHRACAT TARAFINDA 500 MİLYON DOLARI AŞTIK

Türkiye’nin ödeme sistemleriyle ilgili hiç de kötü bir konumda olmadığını belirten Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Bekir Sami Nalbantoğlu, bankacılık yazılımları konusunda da önde gelen ülkelerden biri olduğumuzu söyledi. Nalbantoğlu, “Yani sektörünüz ne kadar ilerdeyse yazılım tarafı da o kadar ilerdedir. ATM bile bir yazılımdır bilgisayardır. Biz bunları da yapabiliyoruz. Finans sektöründeki epos cihazlarımız var. Arçelik, Vestel gibi birçok yerli markamız bunları yapabiliyor. Yerli üreticinin ender yer bulduğu sektörlerden biri finanstır. Türkiye’nin yazılım konusunda önü oldukça açık. Bizim ürettiğimiz yazılımlarda neredeyse 1 milyar dolarlık ihracatımız var. Bunların bir kısmı finans, oyun ve güvenlik yazılımlarından oluşuyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN