Yüzlerce Google çalışanı iş durdurdu

Yüzlerce Google çalışanı iş durdurdu

Asya'da yüzlerce Google çalışanı şirketin cinse taciz ve işyeri kültürü konularını ele alma şeklini protesto etmek için geçici olarak iş durdurdular.

Dünyanın çeşitli yerlerinden 20’yi aşkın şirketten, çoğu kadınlardan oluşan, benzer sayıda bir grubun da bugün geçici olarak iş durdurması bekleniyor.

İş durdurma eylemi, çalışanların, New York Times gazetesinin, şirketin cinsel tacizle suçlanan üst düzey yöneticilere milyonlarca dolar tazminat ödeyerek olayın üstünü kapadığı haberinden sonra geldi.

18-11/01/g4.jpg

Haber, aylardır süren işyerinde kadınlara ve azınlıklara yönelik davranışları iyileştirme ve farklılıkları artırma amaçlı eylemine hız kattı.

18-11/01/g1.jpg

'CİNSEL TACİZ VAKALARI'

İşçi hakları örgütlerinden Coworker.org Çarşamba günü Google’ın ana şirketi Alphabet’e şirketin kurulunda bir işçi temsilcisinin yer almasını ve ödeme eşitliğinin şirket içinde şeffaf olmasını istedi.

Google çalışanları ayrıca, şirketin insan kaynakları yönetiminin cinsel taciz vakalarında şikayet etmeyi kolaylaştıracak şekilde iyileştirilmesini talep ettiler.

18-11/01/g5.jpg

Google CEO’su Sundar Pichai, çalışanların yapıcı fikirleri olduğunu ve şirketin bu fikirleri eyleme dökeceğini söyledi.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN