Zenginliğin yolculuğunda tek yol İstanbul

Zenginliğin yolculuğunda tek yol İstanbul

Başbakan Yıldırım dün TİKAD’ın toplantısında dünya zenginliklerinin artık batıdan doğuya kaydığını söyledi. Yıldırım, “İster batıya, ister doğuya, hangi tarafa giderseniz gidin geçeceğiniz tek yer İstanbul’dur” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım dün eşi Semiha Yıldırım ile birlikte, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Burada kadının siyasette, iş hayatında, sosyal hayatta, akademik hayattaki yerinden bahseden Binali Yıldırım, önceliklerinin 15 yıldır kadın olduğunu söyledi. İstatistikler üzerinden konuşmasına devam eden Yıldırım şunları söyledi: “Türkiye’de bankacılıkta çalışanların yüzde 51’i kadın. Üniversitede kadın öğretim üyelerinin sayısı yüzde 44. Hukukçularımızın yüzde 41’i kadın. Mimarların yüzde 44’ü kadın. Sağlık sektörünün yüzde 58’i kadınlarımızdan oluşuyor. Okullarımızda çocuklarımızı geleceğe hazırlayan 1 milyon öğretmenimizin yarıdan fazlası, 607 bini kadın.

Okul öncesi eğitim veren çocuklarımızı geleceğe hazırlayan kadın öğretmen oranımız yüzde 95.” Türkiye’de birçok şirketi kadınlarımız yönetmeye başladığının altını çizen Başbakan Yıldırım, “724 bin 515 ticari şirketin 205 bini kadınlar tarafından işletiliyor veya yönetiliyor. 251 bin 346 kadın esnafımızın ülke ekonomisine katkısı var” ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım, iş yapmanın risk almak, Türkiye için elini değil, başını taşın altına koymak olduğunu vurgulayarak, “Biz bu işleri yaptık Avrasya Tüneli’yle yaptık. Avrasya Tüneli dünyanın en önemli projesidir. Dünyanın en güzel, en büyük eserlerini hayata geçiyoruz, bunların keyfini doya doya yaşayamıyoruz. Gündem tamamen başka bir tarafa gidiyor. Biz dünyanın geleceğini gördük.

Dünyada zenginlik batıdan doğuya doğru dönmeye başladı. İster batıya, ister doğuya, geçeceğiniz yer İstanbul’dur, bu topraklardır. Asırlar boyunca da böyle olmuştur. Onun için bizim kimsenin varlığında, malında, mülkünde, zenginliğinde gözümüz yok. Ama hiç kimsenin de bizim geleceğimizi şekillendirmek gibi bir pozisyonda olmasını kabul etmeyiz. Bu bizim kırmızı çizgimizdir. Geleceğimizin kararını biz vereceğiz. Geçti o günler. ‘Biz gidiyoruz, üç adım arkamdan gel.’ O Türkiye yok artık” açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN