Zeybekci: TL normal seyrine dönecek

Zeybekci: TL normal seyrine dönecek

Dövizdeki hareketin spekülatif olduğunu belirten Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değildir. Elinde çok fazla enstrüman var. Önümüzdeki dönemde spekülatif hareketlerden ümidin kesilmesiyle TL normal seyrine dönecektir" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AA Editör Masası'nda dövizde yaşanan hareketlilği değerlendirdi.

Zeybekci şunları söyledi: "Merkez Bankası'nın elinde bugün çok fazla enstrüman var. Merkez Bankası'ndan birilerinin istediği yaklaşım, döviz satarak piyasaya müdahale etmesidir, bu yanlış bir yaklaşımdır. Başka enstrümanlar da vardır. Çok güçlü şekilde bunların gereğini yapabilecek durumdadır. Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değildir.

Türkiye'nin kısa vadeli borçlarına, kamu borçlarına bakınca yerine getiremeyeceği hiçbir sorumluluk yoktur. Piyasalardaki hareketlere bakınca kurdaki hareketin spekülatif olduğunu görüyoruz.

"TL NORMAL SEYRİNE DÖNECEK"

Önümüzdeki dönemde spekülatif hareketlerden ümidin kesilmesiyle TL'nin normal seyrine döndüğünü göreceğiz. TL'nin negatif ayrışmasının bitmemesi için hiçbir gerekçe yok."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN