Ziraat Bankası bedelli askerlik kredisi faiz oranı kaç olacak? Bedelli kredi faiz oranları 2018

Ziraat Bankası bedelli askerlik kredisi faiz oranı kaç olacak? Bedelli kredi faiz oranları 2018

Ziraat Bankası Bedelli askerlik kredi faiz oranı kaç olacak? Bedelli askerlik teklifinin Meclise sunulmasının ardından, bedelliden yararlanacak olan vatandaşlar da bankaların 2018 kredi faiz oranlarını araştırmaya başladı. Ziraat Bankası'nın bedelli askerlik için uygulayacağı kredi faiz oranı hakkındaki bilgileri karar.com'dan takip edebilir, açıklamaları görebilirsiniz.

Ziraat Bankası bedelli askerlik kredi faiz oranı kaç olacak? Bedelli askerlik bekleyen milyonlarca kişi bankaların kredi faiz oranlarını şimdiden araştırmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Bedellia skerlik teklifinin TBMM'ye sunulmasının ardından şartlar da belli olmuş ve 25 yaş, 15 bin lira olarak açıklanmıştı. 23 Temmuz Pazartesi günü görüşülecek olan bedelli teklifinin ardından bankaların da düşük faiz oranlarını açıklaması bekleniyor. Ziraat Bankası'nın ise bedelli askerlik için uygulayacağı faiz oranı henüz açıklanmamakla birlikte, Pazartesi günü yapılacak olan görüşmelerin ardından teklifin yasalaşmasıyla kredi şartlarını açıklayacak. 

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ'NDEN BEDELLİ ASKERLİK KREDİLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, "Bedelli askerlik uygulamasına bankacılık sektörünün uygun koşullarla destek sağlayacağına inanıyorum" dedi. Hüseyin Aydın, bedelli askerlik konusunda yaptığı yazılı açıklamada, bedelli askerlik tasarısının yakın zamanda yasalaşmasının beklendiğini belirtti.

Bedelli askerlik düzenlemesi sayesinde geleceğin teminatı olan gençlerin, eğitimlerini ve mesleki çalışmalarını aksatmadan ve iş gücü piyasasından çekilmeden ekonomiye katma değer sağlamaya ve ailelerine destek olmaya devam edebileceklerini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Önemli işlevi geleceğe yatırım olan bankacılık sektörünün, gençlerimizin beklentilerini karşılamak ve ekonomik faaliyetin sağlıklı olarak sürdürülmesini desteklemek amacıyla uygun koşullarda uygulamaya katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu çerçevede, bankalarımız kredilendirme koşullarına ilişkin gerekli açıklamaları kamuoyuna kendileri yapacaklardır. Örneğin; Ziraat Bankası olarak biz bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve yasanın çıkmasını takiben cazip koşullarla bir kredi ürününü uygulamaya alacağız."

ZİRAAT BANKASI BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Şu anda en uygun kredi veren banka olarak öne çıkan Ziraat Bankası bedelli askerlik kredisi ile kredi çekmek istiyorum diyen müşterilerine yüzde 1,63 faiz oranı ile borçlanma imkanı sunuyor. Banka tarafından gerçekleştirilen bedelli askerlik kredisi 2018 kampanyası kapsamında ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,63 olarak uygulanıyor.

ZİRAAT BANKASI BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ ŞARTLARI

Bedelli askerlik ücreti ödemelerinde bankalardan bedelli askerlik kredisi çekmek isteyen kişilerin belirli bazı şartları taşımaları gerekiyor. Örneğen banka borcu yasal takip sürecine girerek adı kara liste içerisine giren kişilerin ne yazık bu krediyi kullanmaları kesinlikle mümkün olmuyor.

Bankalardan kırmızı kalem yemek olarak ta anılan bu durum karşısında  kara listedeyken kredi çekilmesine bankalar kesinilkle izin vermiyor. Kişi kara liste affı ile listeden çıksa dahi çoğu zaman banka ancak şu anda çok yüksek aylık gelir belgesi sunarsa kredi onayı verebiliyor. Bunun yanı sıra ihtiyaç kredisi çekme koşulları arasında yer alan aylık düzenli gelire sahip olmak ve bu geliri belgelemek te aranılan bedelli askerlik kredisi koşulları arasında yer alıyor.

Bedelli askerlik kredisi çekmek için kredi notu sorgulaması da yapılıyor. Ziraat Bankası kredi notu ortalaması için en düşük kredi notu 1300 puan ve üzerinde olmasını istiyor. Yani orta riskli kredi notu olan kişilerin dahi kredi onayı almaları için 1300 puan ve üzerinde olması gerekiyor. Ziraat Bankası düşük kredi notuna bedelli askerlik kredisi onayı ne yazık ki vermiyor. Yani bedelli askerlik kredisi kullanmak için kredi notu ortalaması ve aylık gelir belgesi yeterli oluyor.

İŞTE İHTİYAÇ KREDİSİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Banka borcu yasal takip sürecine girerek adı kara liste içerisine giren kişilerin ne yazık bu krediyi kullanmaları kesinlikle mümkün olmuyor. Bunun yanından bankalardan kırmızı kalem yemek olarak ta anılan bu durum karşısında kara listedeyken kredi çekilmesine bankalar kesinlikle izin vermiyor. Kişi kara liste affı ile listeden çıksa dahi çoğu zaman banka ancak şu anda çok yüksek aylık gelir belgesi sunarsa kredi onayı verebiliyor. Bunun yanı sıra ihtiyaç kredisi çekme koşulları arasında yer alan aylık düzenli gelire sahip olmak ve bu geliri belgelemek te aranılan bedelli askerlik kredisi koşulları arasında yer alıyor. Bedelli askerlik kredisi çekmek için kredi notu sorgulaması da yapılıyor. Ziraat Bankası kredi notu ortalaması için en düşük kredi notu 1300 puan ve üzerinde olmasını istiyor. Yani orta riskli kredi notu olan kişilerin dahi kredi onayı almaları için 1300 puan ve üzerinde olması gerekiyor. Ziraat Bankası düşük kredi notuna bedelli askerlik kredisi onayı ne yazık ki vermiyor. Yani bedelli askerlik kredisi kullanmak için kredi notu ortalaması ve aylık gelir belgesi yeterli oluyor.

Kamu bankalarından ihtiyaç kredisi veya tüketici kredisi çekerek ödenecek bedelli tutarında geri ödeme seçenekleri şu şekilde:

12 AY VADE

Kredi: 15 bin TL
Vade: 12 ay
Faiz: Yüzde 1,67
Aylık: 1.419 TL
TOPLAM: 17.016 TL
24 AY VADE

Kredi: 15 bin TL
Vade: 24 ay
Faiz: Yüzde 1,67
Aylık: 793 TL
TOPLAM: 19.032 TL
36 AY VADE

Kredi: 15 bin TL
Vade: 36 ay
Faiz: Yüzde 1,67
Aylık: 589 TL
TOPLAM: 21.204 TL
48 AY VADE

Kredi: 15 bin TL
Vade: 48 ay
Faiz: Yüzde 1,67
Aylık: 489
TOPLAM: 23.472 TL

(NOT: Faiz oranları bankalara göre farklılık gösterebilir)

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, bedelli askerlikle ilgili olarak bakanlık olarak hazırladıkları taslağın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulduğunu, taslağı görüşüldükten sonra da takip edeceklerini belirtti. Akar, "Bedelli askerlik ülkemize ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bakan olduktan sonra baba ocağı Kayseri'ye ilk kez gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Erkilet Havaalanı'nda mülki ve askeri törenle karşılandı. Karşılamaya Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, eski bakan ve Kayseri milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Mustafa Elitaş, Taner Yıldız da katıldı. Hulusi Akar, Valilik girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı yeni kabinesinde Milli Savunma Bakanı olarak görev tevdi edildi. Kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz. Dün de ayağımızın tozuyla Hakkari Dağbaşı üs noktasına giderek burada benim ve komutanlarımızın eşlerinin hazırladığı keklerle kutlama yaparak, görevlerini fedakarlıkla ve ciddiyetle zor şartlarda yapan askerlerimizle bir arada olduk. Vatan görevini yerine getirirken çok şükür ülkemiz hudutlarından teröristleri temizledik. Sınır ötesinde de peşlerindeyiz. Komşu ülkelerin siyasi ve toprak bütünlüğüne saygılıyız, ancak en son terörist bitinceye kadar görevimize aynı kararlılıkla devam edeceğiz ve gerekli operasyonları sürdüreceğiz. Milletimizin birliği, beraberliği ve güvenliği bizim için her şeyin önündedir. Milletimizin ve hemşehrilerimin dualarını bekliyorum" dedi.

Bakan Akar, bedelli askerlikle ilgili soruya da "Savunma Bakanlığı olarak ilgili koordinasyonu tamamlayıp bu konudaki çalışmamızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduk. Komisyonlarda görüşülecek. Daha sonra çıkan sonuca göre durumu takip edeceğiz. Bedelli askerlik yasası ülkemize ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

BAKAN AKAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Valilikten sonra Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hemşehri bir Bakanın Kayseri'de ağırlamaktan duyduğu mutlululuğu dile getirdi. Çelik, Bakan Akar'a Kayseri ile ilgili kısa bir brifing verdi. MSB Bakanı Hulusi Akar, "Kayseri'nin gelişmesi ve güzelleşmesi için yapılan çalışmalara teşekkür ederek, "Bunlar halkın daha rahat etmesi için gerçekleştiriliyor. Projeler konusunda bakan olarak elimizden geleni yapacağız. Katkı ve desteği vereceğiz. Projelerin biran önce tamamlanmasını arzuıluyoruz. Türkiye için genel konuşuyorum. Ülkemiizn tüm ihtiyaçlarını karşılayıp sorunlarını gidereceğiz. Ülkemizin ve şehrimizin sorunlarını çözeceğiz. Kayseri'deki büyüklerime ve Kayserililere bir kez daha saygı ve sevgilerimi iletiyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN