Ziraat Bankası Konut kredisi hesaplama robotu 2018

Ziraat Bankası Konut kredisi hesaplama robotu 2018

Ziraat Bankası konut kredisi hesaplama robotunu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İmar Barışı'nın yürürlüğe girmesi ve faiz oranının yüzde 1'in altına indirilmesinin ardından vatandaşlar da konut kredisi hesaplaması yapmaya başladı. Ziraat Bankası'nın konut kredisi hesaplama işlemlerini ve detaylı bilgileri haberimizden görebilirsiniz.

Ziraat Bankası konut kredisi hesaplama işlemlerini haberimizden yaplabilirsiniz. Başbakan Binali Yıldırım'ın İmar Barışı kapsamında faiz oranlarının yüzde 1'in altına çekileceğini müjdelemesiyle birlikte, konut kredisi hesaplama işlemleri de vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Kamu bankalarından Ziraat Bankası'nın konut kredisi faiz ornı hesaplama sayfasına ve detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA İÇİN TIKLA

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün bankaların konut sektörünü canlandırmak için kampanya başlatacağını ve konut faizlerinde indirime gideceklerini açıkladı. Hükümetin konut sektöründe yaptığı, tapu harcı ve KDV indirimi ile imar affının ardından, bu kez bankalar harekete geçti.

KONUT KREDİSİ FAİZİ NE KADAR OLACAK?

Edinilen bilgiye göre 5 banka konut kredi faizlerini aylık 0.99’a indireceK. Müjdeli haber Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi. Bankaların konut stokunu azaltmak için kampanya yapacağını belirten Yıldırım, “Ziraat Bankası ve diğer bankalar konut stokunu azaltmak için kampanya başlatacak. Böylece çarkları konut sektöründe tekrar döndürmeye başlayacağız” dedi. 

İlk olarak Ziraat, Halk ve Vakıfbank’tan oluşan üç kamu bankasının yanı sıra aralarında Ziraat ve Vakıf Katılım’ın yer aldığı iki kamu katılım bankası, en az 3 aylık süreyle kampanyayı başlatacak. Önderliğini en büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası’nın yapacağı kampanya ile bu 5 bankada aylık yüzde 1.25 ile yüzde 1.35 aralığında olan faiz oranları yüzde 1’in altına indirilecek. Böylece konut faizleri 36 puan inerek yüzde 0.99’dan kredi bulunabilecek. 10 yıl vadeyle 200 bin lira kredi alan bir kişinin aylık ödemesi 3 bin 375 liradan 2 bin 855 liraya inecek. Toplamda ise 200 bin lira kredi alan vatandaş 62 bin 360 lira daha az faiz ödeyecek. Sadece toplam faiz tutarı 205 bin 27 liradan 142 bin 667 liraya düşmüş olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu “Konut Satış İstatistikleri” verilerine göre son 63 ayın en yüksek sayıda konut satışına 2016 Aralık ayında ulaşıldı. Söz konusu ayda Türkiye genelinde 142 bin 713 adet konut satışı gerçekleşti. Merkez Bankası’nın konut kredi faizleri verilerine bakıldığında, son 5 yılın rekor satış rakamına ulaşılan Aralık 2016’daki aylık konut kredi faiz oranlarının yüzde 0.95 ile yüzde 1’in altında olduğu görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN