AKSAN Genel Başkanı Erol,” Kudüs İslamiyet’in kalesidir”

AKSAN Genel Başkanı Erol,” Kudüs İslamiyet’in kalesidir”

Kudüs’ün İslamiyet’in kalesi ve Müslümanların onuru olduğunu dile getiren Anadolu Kalkınma Ekonomi Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSAN) Genel Başkanı Arif Erol, Kudüs’ün Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu söyledi

AKSAN Genel Başkanı Arif Erol, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı açıklamayı kınadı.ABD ve İsrail’in yobazlığının gün geçtikçe Türkiye’nin ve İslam coğrafyasının sabrını zorladığını dile getiren Erol, “Bir elime güneşe bir elime ayı verseniz, davamdan vazgeçmem diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’yı barındıran Kudüs, Müslümanlarındır ve öylede kalacaktır. Bu ümmet can verir ama kutsalını vermez” dedi.Yapılan hatadan bir an evvel geri dönülmesi gerektiğini vurgulayan Erol, “Dönülmemesi halinde kötü sonuçların doğuracağının bilinmesi gerekmektedir. Asırlardır Müslüman toprakları olan Kudüs, hangi amaçla İsrail’in başkenti olacaktır. Bunun bir izahı olamaz. Kanla beslenen ABD ve İsrail, dünyaya acıdan başka ne yapmıştır. Dünya sizin doğrultunuzda gitmeyecektir, elbette bunun bedeli olacaktır. ABD, sürekli zorbalık yaparak dünya ülkelerine meydan okuma derdinde. Dünya ABD’ den büyüktür. Kudüs İslamiyet’in kalesi, Müslümanların onurudur. İşgal edilmez teslim alınamaz. Müslümanlar olarak Kudüs’de ezanların susturulmasına asla müsaade etmeyiz. Kudüs Türkiye’nin kırmızı çizgisidir. Kudüs Müslümanların mahremidir” diye konuştu.

ELAZIĞ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN