Doğa sevgisi önce sanatçı sonra şair yaptı

Doğa sevgisi önce sanatçı sonra şair yaptı

Elazığ’da bir belde belediyesinde çalışan Murat Bahçeci, doğaya olan sevgisiyle ağaç köklerinden eserler yaparak önce sanatçı sonra da yazdığı şiirlerle şair oldu

42 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Murat Bahçeci, 7 yıl önce doğaya olan sevgisinden ağaç köklerinden eserler yapmaya başladı. Dere, nehir, inşat alanlarında bulduğu ağaç köklerini doğal haliyle birleştiren Bahçeci, at, geyik, araba figürlerinin de yer aldığı 300’den fazla eser yaptı. Eserlerini insanlara sergiyle sunan Bahçeci, daha sonra ise doğaya olan sevgisinden şiir yazmaya başladı. Bahçeci kaleme aldığı 38 şiiri ‘Önce Var olmak Gerek’ isimli kitabıyla yayımladı.Doğayı çok sevdiğini belirten Murat Bahçeci, “Doğada gördüğüm eserleri, parçaları nasıl bir şekle sokup sunarım arayışı içerisine girdim. Daha sonra dere, nehir kenarında bulduğum ağaç köklerinden eserler ortaya çıkarmaya başladım. İlk yaptığım çalışmalar arkadaşlarım tarafından çok beğenildi. Bu da beni yeni çalışmalar yapmaya teşvik etti. Bu anlamda yaptığım eserler çoğaldı. Yaptığım eserleri kişisel sergi açarak da gösterdim. İlk başta çalıştığım ağaç kökleri soyut parçalardı. Zaman içerisinde farklı arayışlar içerisindeyken kökleri birleştirerek çalışmalar yaptım. Büyük boyutlarda geyik, at gibi figürler elde ettim. Eserlerimi yaptıkça insanların beğenisine sergilerimde sundum. İnsanlardan olumlu yönde tepkiler aldım” dedi.Ağaç köklerinden yaptığı at için bine yakın parçayı birleştirdiğini dile getiren Bahçeci, “Eserimi yaparken ağaç köklerinin doğal kıvrımlarını kullandım. Bu şekilde birleşme yoluyla figürler elde ettim. Çalışmalarımı yaparken dere, nehir kenarlarında, inşaat alanlarında bulduğum ağaç köklerinin kabuğun soyup, çamurlarından arındırarak yapıyorum. Daha sonra parçaları parlatıp, zımparalayarak figürlerimi yapıyorum. Çalışmalarımı yaparken doğadan kopmadım, doğanın içerisinde oldum. Doğa sevgimi görsel olarak sunuyordum. Daha sonra doğayı nasıl farklı sunarım diye düşündüm. Doğa sevgimi söze dökerek şiirler yazmaya başladım. Şiirlerimde çoğalınca kendi kitabımı çıkardım. Şiir kitabımda 38 tane şiirim yer alıyor” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN