Elazığ’da IPARD-2 çağrısına 12 adet yatırım başvurusu geldi

Elazığ’da IPARD-2 çağrısına 12 adet yatırım başvurusu geldi

İkinci çağrı döneminde 12 yatırım başvurusu geldiğini aktaran TKDK İl Koordinatör Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz, bu yatırımlarla ilgili 25 milyonliralık hibenin 2018 yılı içerisinde ödeneceğini söyledi

Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPART-2, ikinci çağrı dönemi bilgilendirme toplantısı yapıldı. TKDK il koordinatörlüğünün toplantı salonunda yapılan bilgilendirmede , tarım ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması kapsamında TKDK’ya sunulan ve kabul gören 12 projenin kapsamı ile verilecek hibe destekleri aktarıldı.TKDK İl Koordinatör Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz, “12 Haziran tarihinde ilanına çıktığımız tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması tedbiri kapsamında, 13 Ekim tarihi itibariyle sonlandırmış bulunuyoruz. Bu tedbir kapsamında il koordinatörlüğümüze toplam 12 adet yatırım başvurusu geldi. Gelen bu projelerin yaklaşık 50 milyon TL’sini yatırım, 25 milyon TL’sini ise hibe olarak ödeyeceğiz. Bu yatırımlar tamamlandıktan sonra ilimize, 4 soğuk hava deposu, 3 kırmızı et parçalama tesisi, 3 süt işleme tesisi, bir su ürünleri işleme tesisi ve bir adette kanatlı hayvan et işleme tesisi kazandırmış olacağız. Şimdiye kadar IPART-1 dönemini başarılı bir biçimde tamamlamıştık. IPART-2 döneminde de aynı başarıyı devam ettiriyoruz. İkinci dönemde toplam yatırım tutarı olarak 42 il koordinatörlüğü arasında 5’inci sıradayız. Yıl sonuna kadar projelerin incelenmesi tamamlanıp sözleşme imzalanacaktır. 2018 yılı içerisinde bunların hibe tutarları ödenecektir ”dedi.Destekledikleri projelerin her birinde en az 15 kişinin istihdam edeceğini dile getiren Yılmaz, “ Elazığ’ın hayvancılık potansiyeli var. Fakat şimdiye kadar işleme tesisi olarak çok az proje alınıyordu. Biz bu zamana kadar bu kadar büyük bir projeye imza atmamıştık. 42 il koordinatörlüğüne yaklaşık 122 milyon liralık bir bütçe ayrıldı. Bu bütçenin 25 milyon TL’sini biz kullanacağız” diye bilgi verdi.

ELAZIĞ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN