Kolları ve bacakları yok ama azmi var

Kolları ve bacakları yok ama azmi var

Elazığ’da doğuştan bir kolu ve iki bacağı tamamen olmayan, bir kolu ise dirseğine kadar olan 25 yaşındaki Ramazan Kayaoğlu, tüm işlerini kendi görebildiği gibi, santralde de telefonlara bakarak kendi kazancını sağlıyor

Elazığ’da yaşayan 25 yaşındaki Ramazan Kayaoğlu, anne karnında yapılan yanlış bir iğne sonucu doğuştan kolları ve bacakları olmadan dünyaya geldi. 8 yıl önce babasını ve 1 yıl önce de annesi kaybeden Kayaoğlu, ablası ve eniştesinin yanında yaşamaya başladı. Dışarıdan ilk ve orta okulu bitirip lise son sınıfta eğitimini sürdüren Kayaoğlu, aynı zamanda bir kamu kurumunun santralinde çalışıyor.Bir kolu ile iki bacağı tamamen olmayan Kayaoğlu, dirseğine kadar olan bir kolu ile tüm ihtiyaçlarını giderdiği gibi, hem telefonlara bakabiliyor, hem de yazı yazıp istediği gibi telefonla mesajlaşarak hiçbir aktiviteden geri kalmamaya çalışıyor. Bir süredir fizik tedavi gören Kayaoğlu, kısa bir süre sonra takılması planlanan protez bacak ve kollarla yaşamını daha konforlu şekilde devam ettirecek."Kimseye yük olmuyorum"Anne karnında yanlış yapılan iğneden dolayı ortopedik engelli olarak dünyaya geldiğini belirten Ramazan Kayaoğlu, “Ortopedik engelli olarak dünyaya geldikten sonra bazı zorluklarla karşılaştım. Bunları nasıl aşabileceğimi kendim düşündüm. Aynı zamanda annemin de çok büyük bir desteğiyle bunları aştım. Şuanda normal bir insanın yaptığı bütün sosyal aktiviteleri hepsini kendim birebir kimseye yük olmadan yapabiliyorum. Babam 2010’da, annem de geçen yıl vefat etti. Ablamla ikamet ediyorum. Bir kamu kurumunda santral görevlisi olarak çalışıyorum. Bunun dışında bütün engellilerimize hayata barışık olmalarını diliyorum. Çünkü hayat yaşamaya değer diye düşünüyorum” dedi."Azim olduktan sonra her şey yapılabileceğine inandım"Bacakları ve kolları olmadığını anımsatan Kayaoğlu, “Yemeğimi kendim yiyebiliyorum, suyumu kendim içebiliyorum. Merdivenden inip, aracıma kendim binip, arkadaşlarımın yanına gidiyorum. Sosyal aktivitelerde bulunabiliyorum. Bunun yanı sıra yemeğe gidiyoruz . Arkadaşlarımla çeşitli gezilere katılıyoruz. Dernek aktivitelerimiz oluyor, onlara katılıyoruz. Organizasyonluk yapıyoruz. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadım. Azim olduktan sonra her şey yapılabileceğine inandım. Hepsini düşünerek annemin ve ailemin desteğiyle bütün her şeyi kendim yaptım. Yapamadığım şeyleri de kendim düşündüm nasıl yapabilirim diye pratiğini bulup kendim yaptım"diye konuştu.Protezlerle hayatını sürdürecekKendisinin protez takılması için tedavi gördüğünü anlatan Kayaoğlu," Fizik tedavisi sürüyor. Kas güçlendirmeleri yapıldı. Protezler hazır. Şuanda Ankara ya gidip taktıktan sonra fizik tedavi devam edecek. Ondan sonra kol ve bacaklarım takılı bir şekilde hayatımı devam ettireceğim” diye konuştu.Ramazan ile 10 yıldır arkadaş olduklarını dile getiren Enes Demir ise, “Sosyal aktivitelerine baktığım zaman normal insanlardan hiçbir farkı yok. Sosyal aktiviteleri biz birlikte yapıyoruz. Birlikte yemek yeriz ve gezeriz. Mesajlaşma konusunda hepimizden daha iyi hızlı. Candan bir insan. Hayata bağlı ve sağ duyulu, her şeye rağmen hayatını sürdürmeye devam ediyor. Bu şekilde olması ayrıca bizi gururlandırıyor” şeklinde konuştu.

ELAZIĞ/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN