Tunceli şehidi memleketine uğurlandı

Tunceli şehidi memleketine uğurlandı

Tunceli’de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz (24) düzenlenen törenin ardından Ankara’ya uğurlandı

Baba Yusuf Yılmaz, oğlunun naaşı gelirken gözünün yaşını silerek selam durdu.Tunceli’nin Esenyurt Mahallesi kırsalında dün gece PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı. Şehit Yılmaz’ın naaşı, Fırat Üniversitesi Hastanesinden alınarak tören için Elazığ Havalimanına getirildi. Törene Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, kamu kurum müdürleri, emniyet ve askeri personel, şehidin babası Yusuf, Annesi Hanım, kardeşi Bekir ve eşi Kübra Yılmaz katıldı.Şehidin naaşının katafalka alınmasının ardından öz geçmişi okundu. Bu sırada baba Yusuf Yılmaz, oğlunun naaşı karşısında selam durdu. İlk görevine Balıkesir’de başladığı belirtilen şehidin yaklaşık bir ay önce Tunceli’ye tayin olarak göreve başladığı belirtildi."Fare niteliğindeki o pisliklere devletimiz gereken cezayı verecek"Acılarının büyük olduğunu ifade eden Tunceli Valisi Tuncay Sonel, "Tarifi mümkün olmayan duygular var içimizde. Bu duyguları anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bir ay önce Tunceli ailemize katılan şehidimiz Mehmet Yılmaz’ı dün şehit verdik. İki uzman çavuş kardeşimizde hafif yaralı ve tedavisi sürüyor. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Bu topraklar üzerinde dün de bugün de gelecekte de maalesef kirli oyunlar oynanmaktadır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki devletimiz güçlüdür, azimlidir ve kararlıdır. O dağlarda gezen eşkıyalara, hainlere, kalleşlere ve adeta fare niteliğindeki o pisliklere bu devletimiz gereken cezayı verecektir. Terörlerle mücadelemiz, kahraman askerlerimizle, polislerimizle, devletimizin tüm birimleriyle, Cumhurbaşkanımızın her türlü maddi ve manevi desteği ile üstesinden gelinecektir. Biz buna inanıyoruz" dedi."Allah bize de şehadet mertebesi nasip etisin"Terör örgütleriyle mücadelenin sürdüğünü aktaran Vali Sonel, "Devletimizin güçlü ve azimli kararlılığı ile bunların başı ezilecektir ve ezilmektedir. Birlik ve beraberlikle bu terörün başını ezmek için yemin ediyoruz. Allah bize de şehadet mertebesi nasip etsin" diye konuştu.Vali Sonel’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya dua etti. Daha sonra şehidin naaşı askerler tarafından omuzlara alınarak uçağa götürüldü. Şehidin ailesi de gözyaşı içinde, protokol üyelerinin desteği ile uçağa bindi.Aslen Kırıkkaleli olan şehit Yılmaz’ın naaşı Ankara’ya götürüldü.

ELAZIĞ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN