2020 Emekli ikramiyelerinde zam olacak mı?

2020 Emekli ikramiyelerinde zam olacak mı?

Ekonomik çıkmazda olan ve geçtiğimiz ay maaş farkları hesaplarına yatan emekli vatandaşlar yeni bekleyişler içerisinde... Sosyal Güvenlik Kurumu ve bankalar arasında yapılacak anlaşmanın ardından, emekliler 2020'de bir kez daha promosyon alacaklar. Promosyon miktarının en fazla 'bin 250' lira olması bekleniyor. Bayram ikramiyelerinin ise zamlanıp zamlanmayacağı merak konusu. Bin lira olan bayram ikramiyesi ödemeleri, enflasyon farkının yansıtılması durumunda bin 225' liraya kadar çıkabilecek.

Geçtiğimiz ay maaş farkları hesaplarına yatırılan emekli vatandaşlar, 2020'de yapılacak ek ödemeleri beklemeye başladı. Emekliler bu yıl bankalardan en fazla bin 250 liraya kadar emekli promosyonu alabilecekler. Ayrıca Ramazan ve Kurban Bayramlarında da biner liradan toplam 2 bin lira hesaplarına yatırılacak. Ancak ikramiyelere enflasyon farkı yansıtılması durumunda bu tutar 2 bin 450 liraya kadar yükselecek.

MAAŞ PROMOSYONU NEDİR?

Promosyon, bankaların çalıştıkları kurumlara maaşlarının kendi bankalarından ödenmesi karşılığında, yaptığı ilave ödemeye verilen isimdir. SGK, bankalar ile maaş ödemesi için emeklileri temsilen bir kez daha anlaşacak. Emeklilerin alacağı promosyonun süreci, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile bankalar arasında 2017 yılında imzalanan anlaşma ile başlamış, ilk ödemeler ise aynı yılın mart ayında yapılmıştı. Bu ayın sonundan itibaren geçerli olmak üzere, emekliler ikinci kez promosyon ödemelerini alabilecekler.

İKRAMİYELER ZAMLI ÖDENEBİLİR

Öte yandan, emekli vatandaşlar bu yıl da iki kez bayram ikramiyesi alacaklar. Biner liradan toplam 2 bin lira olarak ödenecek olan Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerine, enflasyon oranının yansıtılıp yansıtılmayacağı ise şu an için netlik kazanmış değil. Enflasyon artışının yansıtılması durumunda, emekli ikramiyeleri 'bin 118' ila 'bin 225' lira arasında ödenebilecek. Ramazan Bayramı ikramiyesinin banka hesaplarına yatırılma zamanı 18-22 Mayıs, Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödemesi ise 27-30 Temmuz tarihleri arasında... Kesin tarihler ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açıklanacak.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN