Başkan Özer; “Türk ordusunun itibarının zedelenmesine göz yummayacağız”

Başkan Özer; “Türk ordusunun itibarının zedelenmesine göz yummayacağız”

Hayvan Hakları İçin Birleşim Hareketi Başkanı Mehtap Özer, Türk ordusunun, vahşete uğramış, kedi üzerinden itibarının zedelenmesine göz yummayacağız

” dedi.Erzincan Orduevi önünde kediye işkence yapan erin, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasının ardından Erzincan’a gelen Hayvan Hakları İçin Birleşim Hareketi Başkanı Mehtap Özer yaptığı açıklamada, kediye eziyet eden askerin nizamiye girişinde alkollü olduğu gerekçesiyle komutanlara haber verildiğini bu süreç içerisinde kedinin asker tarafından eziyete maruz kaldığını belirtti.Özer açıklamasının devamında; “3. ordu komutanlığıyla da fiilen görüşmelerimiz oldu. Ordu evine bağlı olarak çalışmayan bir er olduğuna kesin kanaatimiz vardır. Bunu teyit ettik. Bu kişi İstanbul doğumlu olup, çarşı izninde 221 poromile ulaşacak şekilde yüksek oranda alkol alıp ordu evinin nizamiyesinden içeriye girdiğinde alkollü olduğu fark edilip, Kısa sürede komutanlara askerin alkollü geldiği haber veriliyor ve komutanlar nizamiye kapısına inene kadar o kısacık dakikalarla ifade edilecek süre içerisinde bir kediye rastlıyor. Siyah yavru bir kedi. Bu kediye alkolünde verdiği ve bu kişinin psikolojik sıkıntılarında olduğu araştırdık. Daha önce sivil hayatta da suç işlediği, siciline işlendiği, suç potansiyelinin yüksek olduğu, madde aldığını, işaretli olduğunu öğrendik. Bu vaziyetteyken hayvana şiddet uygulayıp hunlarca onu hırpalayıp öldürdüğünü gördük. Kamu oyunda şöyle bir polemik yaratıldı. Bizim hoşumuza gitmeyen şekilde. Bu erin askeri disiplinde yetiştiği bir subay olduğunda ısrarlı bir biçiminde bir polemik ve provokasyon yaratmaya çalıştılar. Biz bu provokasyona asla meydan vermeyeceğiz. Türk ordusunun itibarı, bu zavallı vahşete uğramış, şiddete uğramış kedi üzerinden itibarı zedelenip hırpalanmasına kesinlikle göz yummayacağımıza buradan kamuoyumuza buradan paylaşırız." Dedi.Başkan Özer, hayvana yapılan her türlü kasıtlı, taksirli psikolojik ve fiziksel şiddetin 3 ile 7 yıl hapis cezası ile yargılanmak üzere kanun teklifi verdiklerini kaydederek, bu kanun teklifine sahip çıkılmasına, meclise mail üzerinden vatandaşların ulaşmasını istediğini söyledi.

ERZİNCAN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN