Erzincan’da altyapısız köy kalmayacak

Erzincan’da altyapısız köy kalmayacak

Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, hedeflerinin 2 yıl içerisinde Erzincan’daki köylerin yüzde 95’nin altyapısını bitirmek olduğunu işaret ederek; “Geçtiğimiz yıl sıcak asfalta başlamış bir kurum olarak acemiliğimizi attık, arkadaşlarımız profesyonelleşti, işini çok iyi yapar hale geldiler

Beldelerin ve illerin bile sıcak asfaltı yapmaya zorlandığı bir dönemde köylerimizin sıcak asfaltını yapmak bizlere ve kurumumuza nasip oldu” diye konuştu.Erzincan İl Genel Meclisi haziran ayı toplantıları başladı. Meclis Başkanı Ünal Tuygun başkanlığında beş oturumda gerçekleşecek toplantılarda köy ve ilçelerdeki altyapı, içme suyu, kanalizasyon, yol ve sosyal tesis gibi yatırımlar görüşülüyor.Toplantıda konuşan Tuygun "Geçtiğimiz ay yaptığımız olağanüstü toplantısında seyyar sıcak asfalt tesisi kurulum kararını almıştık, bununla ilgili ihale çalışmaları belirli bir noktaya geldi. Önümüzdeki haftalarda hızlı bir şekilde araç parkını da devreye sokarak, ilçelerimizin köylerinde de artık sıcak asfalta başlamış olacağız.Geçtiğimiz yıl sıcak asfalta başlamış bir kurum olarak acemiliğimizi attık, arkadaşlarımız profesyonelleşti, işini çok iyi yapar hale geldiler. Beldelerin ve illerin bile sıcak asfaltı yapmaya zorlandığı bir dönemde köylerimizin sıcak asfaltını yapmak bizlere ve kurumumuza nasip oldu. Mutluyuz, zor bir iş, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.Başta merkeze bağlı köyler olmaz üzere ciddi bir altyapı çalışması var, belli kaynaklarla birlikte bu yıl merkezde 30 büyük köyün altyapı çalışması yapacağız. Yağmurların devam etmesi vatandaşlarımızı zora soktu, köyüne gidemiyor, işlerini yapamıyor, kanalizasyon şebekeleri çöktü ama zorlansak ta işimizi yapacağız. Sonuçta hibe aldığımız para ve diğer projelerle bu köylerin altyapısı bittikten yolları sonra sıcak asfalt kaplanacak ve Erzincan ovasındaki köyler daha modern olacak. İlçelerde de altyapılara öncelik vererek, iki yıl içerisinde Erzincan’ın köylerinin yüzde 95’nin altyapısını bitirmek” diye konuştu.

ERZİNCAN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN