Erzincan’da Dünya Kız Çocukları Günü etkinliği düzenlendi

Erzincan’da Dünya Kız Çocukları Günü etkinliği düzenlendi

Erzincan’da Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Çekom ve Çocuk Evleri Sitesinde bakım ve koruma altında olan kızlar tarafından program düzenlendi

Programa İl Müdürü Muhammer Doğan, İl Müdür Yardımcıları Mehmet Rufai Yağcıoğlu ve Yunus Albayrak, Erzincan Müftülüğü Vaizesi Latife Aras, Kuruluş Müdürleri ve kızlar katıldı.Program çocukların hazırlamış olduğu şiir, Hadis-i Şerif ve kısa hikâyelerle başladı. Erzincan Müftülüğü Vaizesi Latife Aras tarafından İslam da Kız çocuklarının yeri ve önemi ile ilgili çocuklara bilgiler verildi. Programda ayrıca Sosyal Hizmet Uzmanı Melek Oktay ve PDR Meslek elamanı Elif Mutlu tarafından çocuklara etkili iletişim kurma yolları stresle başa çıkma yolları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan İl Müdürü Muhammer Doğan ; "Türkiye’nin girişimleriyle Birleşmiş Milletler nezdinde her yıl 11 Ekim tüm dünyada Kız Çocukları Günü olarak kutlanmaktadır. Bizlerin tüm çalışmalarının hedef kitlesi şüphesiz ki siz geleceğimiz olan çocuklarımızdır. Sizlerin kaliteli bir yaşamı ve aydınlık bir geleceği olmasını hedefliyor, çalışmalarımızı bu doğrultuda planlıyoruz. Elbette bu süreçte sizlere de düşen görevler vardır. Bunlardan biri de hepinizin bu imkanların kıymetini bilmesi, size kucak açan bu büyük devlete en faydalı şekilde hizmet verebilecek konumlara gelmeniz ve bunun içinde derslerinize gerekli ehemmiyeti vermenizdir. İsteğimiz akademik başarınızla, sosyal etkinliğinizle, spor faaliyetlerinizle hep ön planda olmanız ve bizleri her daim gururlandırmanızdır. Tüm kız çocuklarımızın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları günlerini kutlar sağlıklı uzun ömürler dilerim." dedi.

ERZİNCAN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN