Erzincan’da TEOG birincileri ödüllendirildi

Erzincan’da TEOG birincileri ödüllendirildi

Erzincan da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında bütün soruları doğru yaparak tam puan alan öğrenciler, aileleri ile birlikte iftar yemeğinde bir araya geldi

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Eşi Hatice Arslantaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında bütün soruları doğru yaparak tam puan alan öğrenciler ve öğrenci aileleri için iftar yemeği verdiler. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 65 öğrenci ve öğrenci ailelerinin katıldığı iftar programında, her birini ayrı ayrı tebrik etti.İftar yemeği öncesi, tek tek konuşan başarılı öğrenciler, duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Düzenli ve çok çalışarak bu başarıyı elde ettiklerini söyleyen öğrenciler, önümüzdeki yıl TEOG sınavına girecek olan öğrencilere kolaylıklar dileyerek, bütün öğrenci arkadaşlarına eğitim hayatlarında başarılı olmaları temennisinde bulundular.Daha sonra konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’ın TEOG sınavlarında başarılı bir tablo ortaya koyduğunu söyleyerek, 65 olan birinci sayısının 650 olabileceğini vurguladı. TEOG sınavında Erzincan’a Türkiye 5’inciliğini kazandıran eğitimci ve ailelerini tebrik eden Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, “çocuklarımız bu süreçte çok çalışarak, zorlu bir eğitim sürecinden geçti. Bu başarı tablosuna baktığımızda sorular çalınmayınca eğitim yerinin okullarımız, eğitimcilerimizin de öğretmenlerimiz olduğunu gördük. 65 tane şampiyonumuz var, 650 neden olmasın. Kendi evlatlarına verdiği değerin aynısını öğrencilerine veren öğretmenlerimizin çabasının sonucunda ortaya çıkan bu neticeden mutluyuz. Bizim İngilizce birincimiz Otlukbeli ilçemiz. 80 puanla Türkiye ortalamasının da 15 puan üzerinde. Erzincan, bir matematik sorusu daha yapmış olsaydı, il olarak Türkiye ikincisi olacaktık, fakat bu da yetmez önümüzdeki dönem birinci olacağız” dedi.İftar yemeğinin ardından öğrencilerle tek tek sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren Vali Ali Arslantaş, öğrencilerin eğitim hayatlarının ardından edinmek istedikleri meslekler hakkında görüşlerini aldı. Hatıra fotoğrafı çekildikten sonra öğrencilere 500 TL hediye çeki veren Erzincan Valisi Ali Arslantaş, bu harçlıkların daha fazlasını hak ettiklerini söyleyerek, güle güle harcamalarını istedi.

ERZİNCAN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN