Yaylada kaybolan koyun 3 ay sonra kuzusuyla birlikte bulundu

Yaylada kaybolan koyun 3 ay sonra kuzusuyla birlikte bulundu

Erzincan’ın İliç ilçesinde 3 ay önce kaybolan koyun ve kuzusu zor kış şartlarına ve yabani hayvanlara rağmen hayatta kalmayı başardı ve sapasağlam bulundu

Koyunun doğum yaptığı için sürüden geri kaldığı ve yavrusunu bırakmayıp onunla birlikte kaldığı tahmin ediliyor.Yaklaşık 3 ay önce, İliç’te küçükbaş hayvancılıkla geçimini sağlayan Mustafa Gürbüz’e ait olan sürü Kapıkaya Köyü mevkisinde otlamaya çıkarılmıştı. Sürüdeki koyunlardan biri erken doğum yaptı ve yavrusunu bırakmayarak sürüden geri kaldı. Gürbüz, akşam ahıra gittiğinde bir koyununun eksik olduğunu fark etti ve aramaya koyuldu. Gürbüz, bütün çabasına rağmen koyununu bulamadı. Aradan geçen 3 aylık bir süreden sonra koyun, kuzu ile birlikte sapasağlam bulundu.Koyun ve kuzusunun kurt veya diğer yabani hayvanlar tarafından yenilmemesi vatandaşlar arasında şaşkınlığa neden oldu.

ERZİNCAN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN