Âşık Ruhani’den Başkan Sekmen’e teşekkür plaketi

Âşık Ruhani’den Başkan Sekmen’e teşekkür plaketi

Erzurum Âşıklar ve Şairler Derneği Başkanı İlahiyatçı-Yazar Nurullah Özkılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Sıtkı Eminoğlu ve Haluk Yaşar Temel ile birlikte Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti

Ziyarette ünlü halk ozanı Âşık Ruhani’nin oğlu Haluk Yaşar Temel, Erzurum’da halk edebiyatı geleneği ve âşıklara sunduğu katkıdan ötürü babası Ruhani’nin teşekkür temennilerini ifade eden plaketi Başkan Sekmen’e takdim etti.Erzurum Âşıklar ve Şairler Derneği Başkanı Özkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Erzurum’un kıymetli değeri olan Âşık Ruhani, ilimizdeki tüm âşıkları temsilen hazırlattığı bu teşekkür plaketini Başkanımıza gönderdi. Kendisi evde tedavi gördüğü için ziyarete gelemedi. Bizler de ozanımızın hediyesini Başkanımıza takdim ettik. Türk yurdunun şanlı kalesi Erzurum’da halk edebiyatı ve âşıklığın yaşatılması için 3.5 yılda Mehmet Sekmen Başkanımız bize adeta omuz verdi. Şimdiye kadar sayısız etkinlikle halk ozanlarımız vatandaşlarımızla buluştu. Âşıklık geleneğimizin temsilcileri olan halk ozanlarımızın her bir deyişinde şimdi Erzurum’un güzelliği dilden dile anlatılıyor. Bu güzelliği bizlere yaşatan Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.Özkılıç, geçtiğimiz günlerde rahatsızlık geçiren Ruhani’nin sağlık durumunun iyi olduğunu, onu sevenlerin duasıyla ünlü ozanın yeniden sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

ERZURUM/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN