Rusya Ankara Büyükelçisi Yerhov’dan Başkan Sekmen’e müze teşekkürü

Rusya Ankara Büyükelçisi Yerhov’dan Başkan Sekmen’e müze teşekkürü

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, "Erzurum’a Yolculuk" adlı eserin sahibi, ünlü Rus şair ve yazar Aleksandr Sergeyeviç Puşkin’in Erzurum’da kaldığı evi müzeye çevirerek ülke turizmine kazandıracak olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti

Bir dizi gezi ve incelemede bulunmak için şehre gelen Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Yerhov, Başkan Mehmet Sekmen’i ziyaret etti. Başkan Sekmen ve Büyükelçi Yerhov, ziyaret sonrası Rus şair ve yazar Aleksandr Sergeyeviç Puşkin’in 1828’de Yeğenağa Mahallesi’nde kaldığı evi birlikte inceledi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi evi Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Yerhov’a anlatan Başkan Sekmen, söz konusu yerin müze olarak ülke turizmine kazandırılacağını bildirdi.Rusya ve Türkiye arasındaki dostluğun Erzurum ölçeğinde kültür, sanat ve turizme de yansımasının önemine vurgu yapan Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, söz konusu projeden ötürü Başkan Sekmen’e Rusya Federasyonu adına teşekkür etti.

ERZURUM/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN