Tarihi hamamın kurşunları bir haftada 3’üncü kez çalındı

Tarihi hamamın kurşunları bir haftada 3’üncü kez çalındı

Erzurum’un merkez Yakutiye ilçesinde, 18’inci yüzyılda inşa edilen İki Göbek Hamamı’nın çatısındaki kurşun levhalar, bir haftada 3’üncü kez çalındı

Hırsızlık şüphelisi 2 kişi adliyeye sevk edildi.Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait, buharlı saunayla şok duşu da bulunan ve 650 metrekarelik alanı kaplayan 100 kişilik hamama hırsızlar dadandı. Çatısındaki kurşun levhalar nedeniyle yıllardır hırsızların hedefi olan hamam, son bir haftada 3 kez soyulunca, çatıda neredeyse kurşun levha kalmadı.Yağışlı günlerde yağmurun hamama zarar vermeye başladığını belirten İki Göbek Hamamı’nın işletmecisi Serkan Tazegül, "Hırsızlar, yıllardır hamamın çatısındaki kurşun levhaları çalıyor. Hiçbir önlem alamadık. Son bir haftada verdikleri zarar ise büyük oldu. Hamamın üzerinde, neredeyse koruyucu kurşun levha kalmadı. Mecburen brandayla kapattık. Pahalı olduğu için çalınan kurşun levhalarının yerine aynısını koyamadık. Koysak bile yine çalacaklar. Zararımız, yaklaşık 90 bin lira. Tarihi eser olduğu için bizim bir şey yapmamıza izin verilmiyor. Duvar çok alçak. 5 yaşındaki çocuk bile buraya rahatlıkla çıkabilir. Çalınan kurşun levhaların yerine sac yaptıralım dedik ona da müsaade etmediler. Tarihi eser olan hamama Vakıflar Bölge Müdürlüğünün sahip çıkmasını istiyorum. Duvar uzatılırsa hırsızlar çatıya çıkamaz ve böylece sorun ortadan kalkar" dedi.Hırsızlık olayının ardından çalışma başlatan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüpheli 2 kişiyi yakaladı. Emniyette ifadeleri alınan 2 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.Konuyla ilgili emniyetten yapılan açıklamada, "İki Göbek Hamamı çatısındaki 100-150 metre kare kurşun kaplamanın sökülerek çalınması olayıyla ilgili yapılan çalışmada; hırsızlık olayında sökülen kurşun kaplamaların kırmızı renkli kamyonetle olay yerinden alınarak taşındığı tespit edilmiştir. Kamyonetin A.S., adına tescilli olduğu S.K., isimli şahısla birlikte hareket ettiği tespiti yapılması üzerine her iki şüpheli de yakalanmıştır. Şüpheliler haklarında tanzim edilen tahkikat evrakıyla Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir" denildi.

ERZURUM/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN