Vali Azizoğlu: “Erzurum’un 57’inci alayı Kargapazar müfrezesidir”

Vali Azizoğlu: “Erzurum’un 57’inci alayı Kargapazar müfrezesidir”

Vali Seyfettin Azizoğlu, “Vatan müdafaası uğrunda tamamı şehit olan Çanakkale’deki 57’inci alay ruhu ile Erzurum’un Kargapazar Dağlarındaki ruh aynıdır” dedi

Vali Seyfettin Azizoğlu, Birinci Dünya Savaşı sırasında Erzurum’daki Kargapazar Dağları’nda şehit düşen Osmanlı askerleri için yaptırılan Kargapazar Müfrezesi Şehitliğindeki çalışmaları yerinde inceledi.Vali Azizoğlu’nun şehitliğe yaptığı ziyarete 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz eşlik etti. Yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Azizoğlu, eksikliklerin biran önce tamamlanması yönünde talimat verdi.Gezi sonrası kısa bir değerlendirme yapan Vali Azizoğlu, Kargapazar Müfrezesinin yapmış olduğu mücadelenin dünyada eşine az rastlanır bir destan olduğunu söyledi.Vali Azizoğlu, şehitlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Kargapazar Şehitleri, ordusunu imhadan kurtarmak için şehit olacağını bilerek savaşa giden kahramanların adıdır. Onlar, Kargapazarı’nda şehit düşerken 3’üncü Ordunun güvenli bir şekilde çekilmesi için gerekli zamanı sağlamış, neredeyse tamamı da burada şehit olmuştur. Bu şanlı ecdat için ne yapsak onlara olan borcumuzu ödeyemeyiz. Erzurum Valiliği olarak şehitliklerimizle ilgili ihya çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Gençlerimize ecdadımızın yaptığı kahramanlığı göstermenin en etkili yolu şehitlerimizin bu topraklara bedenleri ile attıkları birer perçin niteliğindeki mezarlarını onlara göstermektir. Yapımında sona yaklaştığımız şehitliğimiz tamamladığımızda kahramanlarımıza yakışır bir mekân haline gelmiş olacak.”Kargapazar şehitliği yapılan incelemenin ardından Vali Azizoğlu ve beraberindeki heyet Gürcüboğazı mevkiini tutmak için inşa edilen Tafta (Şahap Paşa)Tabyasına geçti.

ERZURUM/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN