Bazı berber ve kuaförler fiyat tarifelerine uymuyor

Bazı berber ve kuaförler fiyat tarifelerine uymuyor

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, bazı berber ve kuaförlerin camlarında 10 lira 15 lira yazarken, içeri girdiğinde insanların 30-35 liraya çıkabildiğini belirterek, "Burada olumsuzluk yaşatan arkadaşlarımız tamamen Ticaret Odası’na kayıtlı" dedi

Özkara, normal şartlarda tarifenin cama yazılması yasak olduğunu anlattı. Sadece resmi tarifelerin iki şekilde kullanabildiğini, birinin içeriye, diğerinin ise cama asıldığını anlatan Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, "İnsanlarımız arasında bu konuda bilinçli olan var bilinçsiz olan var. Elimizden geldiğince meslektaşlarımızı bilinçlendiriyoruz. Akabinde şu var. Berber ve kuaför salonlarında uygulanan tarife dışı fiyat, haksız rekabet ortamı oluşturmaktadır. Bu durumun bir nedeni berber ve kuaförlerin fiyat belirleyememe sorunu. Bu kanunen değişmesi gereken bir süreç. Tabii ki aşağı alabilir yukarı alamaz. Aslında bunun bir standardı olabilmeli. Kurum ve kuruluşlarımıza ciddi bir şekilde dosyalarımızı verdik. Camda 10 lira 15 lira yazarken, içeri girdiğinde insanlar 30-35 liraya çıkabiliyor. Ticaret Odasına kayıtlı olmayan, bize kayıtlı olan esnafımızın hizmeti bellidir. Burada olumsuzluk yaşatan arkadaşlarımız tamamen Ticaret Odası’na kayıtlı. Tarife asmayanlara cezai işlem var. En az 292 bin lira. Böyle olduğu zaman denetimlerin de oluşu bizim için iyi oluyor" dedi.

ESKİŞEHİR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN