Eskişehir’de 32’nci Geleneksel Tepreş Şenliği gerçekleştirildi

Eskişehir’de 32’nci Geleneksel Tepreş Şenliği gerçekleştirildi

Odunpazarı Belediyesi’nin destek verdiği, Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan 32’nci Geleneksel Tepreş Şenliği, Kocakır piknik alanında gerçekleşti

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın yanı sıra Kırım Marşı’nın okunması ile başlayan şenlikte konuşan Başkan Kazım Kurt, Tepreşlerin Eskişehir’de bulunan Tatar soydaşların kaynaşması ve dayanışması için düzenlendiğini söyledi. Bir kentte 32 yıldır düzenli olarak bir etkinliği yapabilmenin çok zor bir iş olduğunu belirten Başkan Kurt, “Kırım Derneğimiz ve Eskişehir’deki Kırım Tatarı soydaşlarımız, bu etkinliği inatla ve düzenle sürdürdükleri için çok büyük bir başarı elde etmişlerdir. Bu nedenle, hepinizi ayrı ayrı kutluyorum” ifadelerini kullandı.“Tepreş, Tatar soydaşlarımızın dayanışması amacıyla yapılıyor”9 Eylül’ün İzmir’in kurtuluşunun yıl dönümü olduğunu ifade eden Başkan Kurt, aynı zamanda da Anadolu topraklarının Yunan işgalinden kurtuluşunun günü olduğunu söyledi. “Kırım gibi sürekli işgal altında yaşayan bir toprağın çocukları olarak, işgalden kurtulmanın ne kadar önemli olduğunu en iyi biz biliriz” diyen Başkan Kazım Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti:“Anadolu topraklarını düşman işgalinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve o dönemin gazilerini saygı ile anıyorum, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin, bir daha emperyalist güçlerin işgali altına girmemesi için dua ve mücadele ediyorum. Bu mücadelede Türk halkının ve Eskişehirlilerin bizlerle birlikte olmasını diliyorum. Tepreşler elbette Eskişehir’de bulunan Tatar soydaşlarımızın dayanışması, kaynaşması, tanışması amacıyla yapılıyor. Ama en büyük amacı Kırım’daki soydaşlarımıza buradan mesaj vermek ve selam göndermektir. Onlar orada bir mücadelenin içindeler ise şunu bilsinler ki; Anadolu’da yıllar önce isteyerek ya da istemeyerek sürgün olmak zorunda kalmış soydaşlarının ruhu, aklı ve bütün desteği Kırım’daki soydaşları ile birliktedir. Bütün kalbimizle onların da rahat, demokratik bir ortamda yaşayacağı günleri diliyoruz. Buradan desteklerimiz gönderiyoruz. Tepreş’in bu duygularla kutlanmasını ve hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”“Adaletin timsali olmaya devam etsin”Tepreş’in sonunda Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Evren Olcay Başkan Kazım Kurt’a Temis heykeli takdim etti. Başkan Olcay, “Adaletin timsali olmaya devam etsin, Kırım Tatarları olarak bugüne kadar çıktığı ve çıkacağı tüm yollarda arkasında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.Şenlikte Kırım Halk Oyunları, kuşak güreşleri, tataraşı ve çocuk yarışmaları yapılırken ünlü sanatçı Mithat Körler verdiği konserde Tepreşe katılanları müzik dolu dakikalar yaşattı. Şenliğe ayrıca CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen ve Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

ESKİŞEHİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN