ESOGÜ’de “Empati Parkuru”

ESOGÜ’de “Empati Parkuru”

ESOGÜ Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında ESOGÜ Diplomasi ve Model Birleşmiş Milletler Kulübü (DiploMUN) tarafından Meşelik Yerleşkesinde düzenlenen “Hazine Avı” etkinliği ile kulüp öğrencileri, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 193 ülkenin imzası ile kabul edilen “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ni ele aldılar

Öğrenciler toplam 17 hedefi tasarladıkları oyunlarla anlattılar. Bu hedefler arasında yer alan “Hedef 10: Eşitsizliklerin Azaltılması” anlatılırken, farkındalık oluşturmak amacıyla Türk Kızılayı Kulübü öğrencilerinin de katılımlarıyla “Empati Parkuru” düzenlendi. Empati Parkuruna Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de katıldı.Engellileri anlamak için gözlerini bantla kapatarak bastonlarla yürümeye çalışan ya da tekerlekli sandalye ile rampayı kullanan gençlerin, engelli insanların karşılaştıkları zorlukları biraz da olsa yaşayarak öğrendiklerini dile getiren Prof. Dr. Hasan Gönen, “Ben de Empati Parkurunda yürüyerek engelli insanlarımızın günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları anlamaya çalıştım. Parkurda yürürken birkaç dakikalığına bile olsa engelli vatandaşlarımızın yaşamını daha yakından anlama ve hissetme fırsatı buldum. Ülkemiz ve dünya gündemindeki konulara karşı hassasiyetlerini, işledikleri bu önemli konularla gösteren tüm sevgili öğrencilerime en içten teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN