“Geçmişten Günümüze Rus Dili, Edebiyatı ve Kültürü 1. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu"

“Geçmişten Günümüze Rus Dili, Edebiyatı ve Kültürü 1. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu"

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “Geçmişten Günümüze Rus Dili, Edebiyatı ve Kültürü 1

Uluslararası Öğrenci Sempozyumu”, Öğrenci Merkezi Salon 2009, Salon 2016 ve Edebiyat Fakültesi Derslik M-1’de paralel olarak gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal’ın da katılım gösterdiği sempozyumun açılışında çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci yer aldı. Sempozyumun açılışında konuşan Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Feriştah Alanyalı, “Bugün çok güzel bir vesileyle bir araya geldik. Bu sempozyumun değerli yazar Soljenitsın’ın anısına düzenlenmiş olması çok önemli. Özellikle bugünlerde dünyanın barışa ne kadar ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz ve gelecekteki barış dolu günler adına böyle değerli birinin seçilmesi de çok anlamlı oldu. Bir araştırmacı olarak bu sempozyumun, öğrencilerimizin bilgi donanımına önemli katkılarının olacağını düşünüyorum.” dedi.“Uluslararası bir bağ kurmak istiyoruz”Sempozyumun amaçlarına ve hedeflerine vurgu yapan Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Makbule Sabziyeva ise “Bugün geleneksel hâle getirmeyi amaçladığımız sempozyumun ilkini gerçekleştirmekteyiz. Bu organizasyonla öğrencilerimize araştırma yapma becerilerini kazandırarak, topluluk önünde sunum yapma deneyimini sağlamayı amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra aynı disiplinde çalışan öğrencilerin deneyim paylaşımında bulunmaları için ortam yaratmak ve burada edindikleri bilgileri farklı yerlere taşıyarak uluslararası bir bağ kurmalarına katkı sağlamayı da hedefliyoruz.” diye konuştu. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesiyle birlikte bir Rus Dili ve Edebiyatı platformu oluşturulmasına da katkıda bulunmayı düşündüklerini dile getiren Prof. Dr. Sabziyeva, oluşturulacak sinerji sonucu öğrencilerin ortak çalışmalar ve projeler geliştirmelerinin yan sıra bunları yürütebilmelerini de hedeflediklerini sözlerine ekledi.Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte kendisine gösterilen bu ilginin aynı zamanda Rus Kültürü ve Edebiyatına duyulan ilginin de bir kanıtı olduğuna dikkat çeken Rossotrudniçestvo Federal Ajansı Türkiye Cumhuriyeti Temsilciliği Başkanı Prof. Dr. Enver Sheykhov, “Ülkelerimiz, dostluk ve iş birliği içerisinde gelecekte birbirlerine daha da yakın olacaktır. Bu yüzden bu organizasyonda emeği geçen hocalarımızın ve öğrencilerimizin, gelecekte Türkiye ile Rusya arasındaki dostluğun sürdürülmesine ve pekiştirilmesine katkı sağlamalarını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.Sempozyumun ikinci oturumu ise Rus yazar A. İ. Soljenitsın’ın 100. doğum yılı anısına düzenlenen canlandırma, müzik dinletisi ve sinevizyon gösterilerinin ardından, dünyanın ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen öğrencilerin gerçekleştirdikleri sunumlarla devam etti.

ESKİŞEHİR/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN