Genç aşçılar hünerlerini sergiledi

Genç aşçılar hünerlerini sergiledi

Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında düzenlenen Pişmiş Toprak Kaplarda Genç Aşçılar Yarışması’nda birbirinden lezzetli yemekler yarıştı

Tepebaşı Belediyesi’nin 12’ncisini düzenlediği sempozyum ile birlikte gelenekselleşen yemek yarışmaları vatandaşların yoğun ilgisi ile devam ediyor. Türkiye Aşçılar Federasyonu’na (TAFED) bağlı Eskişehir Aşçılar Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen Genç Aşçılar Yemek Yarışması, hünerli ellerin rekabetine sahne oldu. Kırmızı et ve beyaz et olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, 22 farklı şehirden aşçı derneklerinin genç üyeleri yarıştı. Yemekleri jüri üyeleri olarak ise TAFED yetkilileri değerlendirdi. Yarışmadan sonra düzenlenen törene, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra TAFED Başkanı Zeki Açıkgöz, Eskişehir Aşçılar Derneği Başkanı Turan Etli ve 22 farklı şehirden aşçı derneklerinin temsilcileri katıldı.Burada bir konuşma yapan Başkan Ataç, “TAFED ve Türkiye’nin çeşitli illerinden aşçı derneklerine çok teşekkür ediyorum. Yıllardır bizleri yalnız bırakmıyorsunuz. Yöresel yemekler bizim için çok önemli. Özellikle pişmiş toprakta pişirilmesi çok önemli. Alanda bulunan Türkiye’nin pek çok noktasından aşçı dostlarımızı görünce ’iyi ki bu etkinliği yapıyoruz’ diyorum. Sosyalleşmek o kadar güzel ki, yıllardır büyüyerek devam ediyor. Bu kadar insanın bir araya gelmesi, yapılan işin paylaşılması çok önemli bir olay. Ben hepinize emeklerinizden ve etkinliğimize verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinizin ellerine sağlık" dedi.Yapılan değerlendirmeler neticesinde et kategorisinde Büşra Kestel 1’inci, Doğa Can Beydilli 2’inci, Muammer Yılmaz 3’üncü oldu. Beyaz et kategorisinde ise Esra Nur Topaloğlu 1’inci, Ömer Başkurt 2’inci ve Filiz Akboğa da 3’üncü oldu.Törende Başkan Ataç’a anı tabağı takdim edilirken sponsor firmaların temsilcilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür edildi. Ayrıca etkinlikte önceki gün gerçekleşen Down Sendromlu Çocuklar Arası Yemek Yarışması’na katılan öğrencilere de madalyaları takdim edildi.

ESKİŞEHİR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN