Günün menüsü Turizm Fakültesi öğrencilerinden

Günün menüsü Turizm Fakültesi öğrencilerinden

42

Turizm Haftası dolayısıyla Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Çarşamba gününün öğle yemeğinin menüsü, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından hazırlandı.

Etkinliğe katılan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Özcan ve Prof. Dr. Ali Savaş Koparal öncelikle Merkez Yemekhane mutfağında yemeklerin hazırlanışı ve sunumları hakkında Turizm Fakültesi öğrencilerinden ve yemekhane sorumlularından bilgi aldı. Daha sonra Yeni Öğrenci Yemekhanesine geçen Prof. Dr. Naci Gündoğan burada öğrencilerle birlikte yemek yedi.“Öğrencilerimizin eğitim aldıkları alanlarda pratik yapma şansları da var”Turizm Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Prof. Dr. Gündoğan, “Bu etkinlikler kapsamında bugünkü menümüzü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz hazırladı. Öğrencilerimiz, profesyonel aşçılarımızla birlikte hazırladıkları yemekleri kendi öğrenci arkadaşlarına ve personelimize sundular. Öğrencilerimiz açısından çok güzel bir deneyim oldu” dedi. Anadolu Üniversitesinin öğrencilere sadece teorik eğitim veren bir kurum olmadığını, öğrencilerin eğitim aldıkları alanlarda da pratik yapma şansları olduğunu belirten Prof. Dr. Naci Gündoğan “Örneğin, Tiyatro Bölümü öğrencilerimiz Tiyatro Anadolu’da profesyonel tiyatrocularla birlikte çalışıyorlar, oyunlar düzenliyorlar, sahne arkasında görev alıyorlar. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimiz havaalanımızda çalışıyorlar. Özel Eğitim Bölümünde okuyan öğrencilerimiz üniversitemizin özel eğitimle ilgili uygulama birimlerinde çalışabiliyorlar. Bugün de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz, aşçılarımızla birlikte çalışarak öğle yemeği menüsünü hazırladılar. Bu etkinliğin de öğrencilerimiz açısından güzel bir deneyim olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.“Öğrencilerimizin endüstriyel yemek üretiminde tecrübe kazanmalarını sağlamak istedik”Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Yılmaz ise, “Turizm haftası kapsamda üniversitenin öğle yemeklerinden bir gününün menüsünü biz belirlemek ve daha önce sunulmamış seçenekler sunarak hem bir farklılık oluşturmak hem de öğrencilerimizin endüstriyel bir yemek üretiminde tecrübe kazanmalarını sağlamak istedik. Rektörlüğümüzün de desteğiyle Çarşamba gününün menüsünü yemekhane çalışanlarımızla birlikte hazırladık” dedi. Menüye daha önce üniversite yemekhanesinde yapılmamış yemeklerden seçtiklerini belirten Doç. Dr. Yılmaz, “Bugün hazırlanan menüde; kuşkonmaz çorbası, sebze püreli barbekü soslu kavurma, meyve salatası ve Anadolu cezerye yer aldı. Bu yemekleri seçerken hem lezzet hem de görsel olarak bir farklılık oluşturmak istedik. Öğrencilerimiz yemeklerin hazırlanma sürecinde yemekhanede çalışan aşçılarla iş birliği içinde hareket ettiler” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN