Jimnastik ile sağlıklı bireyler yetişiyor

Jimnastik ile sağlıklı bireyler yetişiyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından Şirintepe Mahallesi’nde faaliyete geçirilen spor salonu, jimnastikte büyük bir boşluğu doldurmayı başardı

Sağladığı pek çok fayda ile dikkat çeken jimnastiğin, kentteki en uğrak noktası haline gelmeyi başaran Yunus Emre Spor Tesisleri’nde, çocuklar sağlık içinde spor yapıyor. Jimnastik, çocukların bedensel ve zihinsel gelişime katkısı, duruş bozukluklarının düzelmesi, sosyal faydaları ve bireylerin kendilerine güven kazanması gibi özellikleri ile dikkat çekiyor. Hizmete girdiği günden bu yana ilgi odağı haline gelen 335 metrekarelik jimnastik salonunda, 12 grup halinde toplam 260 sporcu faaliyette bulunuyor. Öte yandan Yunus Emre Spor Tesisleri bünyesindeki salonunda Eskişehir’in yanı sıra çevre illerden de sporcular yararlanıyor. Eskişehir’de hayata geçirilen en büyük spor yatırımlarından biri olan tesiste, uzman eğitimciler gözetiminde jimnastik ile tanışan çocuklar, bedenlerinin fiziksel yapısını güçlendirirken diğer yandan da çevikleşiyor. Uzmanlar çocukların esnek ve sağlıklı bir vücut yapısına sahip olabilmeleri için en uygun spor dalı olarak jimnastiği işaret ederken bu spora erken yaşta başlamanın da önemine değiniyor. Küçük yaşlarda vücuttaki eklem ve kas yapısının kolay şekillenebilir olmasından dolayı jimnastiğe 3 yaşında başlanılması gerektiği de belirtiliyor.“Sosyal faydaları da var “Jimnastik sporunun fiziksel faydalarının yanı sıra sosyal faydaları da dikkat çekiyor. Jimnastik eğitimi çocukların sosyal yaşamını küçük yaşta dengelemesine yardımcı oluyor. Katıldığı dersler sayesinde öğrenciler sosyalleşirken hiperaktif çocuklarda da sakin davranışlar gözlemleniyor ve iletişim yetenekleri güçleniyor. Jimnastik yapan çocukların yaşıtlarına göre daha girişken oldukları ve her alanda başarılı olma istekleri de belirginleşiyor. Fiziksel olarak formda kalmalarının yanı sıra jimnastik yapanlar, özellikle iş yaşamında ekip çalışmasına yatkınlık, girişkenlik ve özgüvenleri ile ön plana çıkıyor. Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, jimnastik salonunun 3 metre derinliğinde trambolin, tırmanma halatları ve halkaları, 3 metre derinliğinde sünger havuzu, tramplen, 3 metre uzunluğunda 2 adet deri kaplamalı denge aleti, ahşap jimnastik sıraları ve merdivenleri, 5 katlı atlama kasası ve 20 adet amut barı gibi donatıları ve profesyonel eğitmenleri ile Eskişehirli çocukların sağlıklı biçimde jimnastik yapabilmesi için eğitim çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

ESKİŞEHİR/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN