Kentsel karbon ayakizi envanteri hazırlanması eğitimi

Kentsel karbon ayakizi envanteri hazırlanması eğitimi

Tepebaşı Belediyesi Sağlıklı Kent Konseyi, Pendik’te gerçekleştirilen “Kentsel Karbon Ayakizi Envanteri Hazırlanması Eğitimi” etkinliğine katıldı

Küresel ısınmayla mücadele kapsamında “Kentsel Karbon Ayakizi Envanteri Hazırlanması Eğitimi” Pendik Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Eğitime Sağlıklı Kentler Birliği üyesi 32 belediyeden belediye başkanları, meclis üyeleri, koordinatörler ve ilgili personeller katılırken Tepebaşı Belediyesi adına Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Bahri Ağaoğlu, Sağlıklı Kent Proje Koordinatörü İnci Çalışkan ve Sağlıklı Kent Proje Ofisi’nden Yiğit Batı yer aldı.Programda açılış konuşmalarının ardından Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar, eğitimin amacı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Daha sonra 2016 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Sağlıklı Kentler İçin Yenilenebilir Enerji” başlıklı konferansta, üye belediyelerin teşvik edilmesi amacıyla başlatılan Kentsel ve Kurumsal Karbon Ayakizi Envanterini (Sürdürülebilir Enerji Eylem Planlarını) hazırlayan 8 üye belediye hatırlatıldı. Tepebaşı Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planını hazırlayan ilk belediye olmayı başarırken Bursa, İzmir, Muğla, Bilecik, Kadıköy, Nilüfer ve Pendik Belediyeleri de hazırladıkları eylem planları ile sertifika almaya hak kazandı. Bu yıl Karbon Ayakizi Envanterini hazırlayan Gebze ve Bayındır Belediyelerine de sertifikaları Prof. Dr. Cengiz Türe tarafından Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli’ye takdim edildi.Sertifika töreninin ardından Prof. Dr. Cengiz Türe, yerel yönetimler için karbon ayak izi envanterinin önemi, karbon ayak izi envanteri hazırlanması için temel ilkeler, yerel yönetimlerin kurumsal faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izi envanterinin hazırlanması, kent/toplum ölçeğindeki faaliyetlerden kaynaklanan karbon ayak izi envanterinin hazırlanması konularını anlattı.Eğitimin 2. gününde karbon ayakizi envanter çalışmalarını yapan ve Başkanlar Sözleşmesine (Covenant of Mayors’) başvuran belediyelerin örnekleri konu başlığı altında üye belediyelerden Bayındır Belediyesi adına Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı ve SKB Koordinatörü Nalan Fidan, Nilüfer Belediyesi adına Çevre Koruma Kontrol Müdürü Yasemin Dere ile Enerji Büro Sorumlusu Bekir Sargın ve Tepebaşı Belediyesi adına SKB Koordinatörü İnci Çalışkan deneyimlerini paylaştı.Son oturumda Prof. Dr. Cengiz Türe rehberliğinde hazırlanmış olan Bazı SKB üyesi kentlerin iklim değişikliği karşısındaki risk düzeylerinin belirlenmesi çalışması sonuçları Murat Ar tarafından sunuldu. Prof. Dr. Cengiz Türe’nin genel değerlendirme ve kapanış konuşmalarının ardından kentsel karbon ayakizi envanteri hazırlanması eğitimi sona erdi.

ESKİŞEHİR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN