Tepebaşı Belediyesi bir mahalleye daha park kazandırdı

Tepebaşı Belediyesi bir mahalleye daha park kazandırdı

Tepebaşı Belediyesi tarafından Satılmışoğlu Mahallesi’nde vatandaşların hizmetine kazandırılan park, düzenlenen törenle açıldı

Tepebaşı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nce Satılmışoğlu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan park açıldı. Törene Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra çok sayıda mahalle sakini katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç kırsal mahallelerde sürdürülen üstyapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Ataç, "Yasa ile yaklaşık 50 köyümüz mahalle olarak belediyemize bağlandı. Yıl sonuna kadar mahalleye dönüşen köylerimizin üstyapı çalışmalarını bitiriyoruz. Ancak sadece yolların yapımı değil, yeşil alan ihtiyacı da söz konusu. İnsanlarımızın keyifle oturabileceği, çocuklarımızın neşeyle vakit geçirebileceği alanlar da kazandırıyoruz. Bugün de yaklaşık 3 bin 560 metrekarelik bir alanı park olarak açıyoruz. Tepebaşı bölgemizde yaklaşık 2 bin dönümlük bir park alanımız var. Bugün Türkiye’de kişi başına düşen yeşil alana bakıldığında 2-3 metrekare iken; Tepebaşı’nda bu rakam 11-12 metrekare. Yani İstanbul tarafından Tepebaşı’na giren bir vatandaş, kilometrelerce yeşillik içinde seyahat edebiliyor. Bununla beraber mahallelerimizin içine yaptığımız yüzlerce park var. Biz belediye olarak bu parkların bakım işlerini eksiksiz yürütüyoruz ancak vatandaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Bu güzel yerleri hep birlikte koruyacağız, buraların esas sahibi sizlersiniz. Ben tüm mahallelerimize evime gelir gibi geliyorum çünkü Tepebaşı halkı benim için çok kıymetli" dedi."Eskişehir halkı yapılan hizmeti takdir eder"Eskişehirlilerin yapılan hizmetleri bildiğini ve takdir ettiğini ifade eden Başkan Ataç, "Biz büyük bütçeli bir belediye değiliz ancak her yere hizmet götürmeyi başarıyoruz. Eskişehir halkı da yapılan hizmeti iyi anlıyor ve takdir ediyor. Bu da bizi mutlu ediyor tabi ki, vatandaşlarımız ile belediyelerin el ele ve iç içe olması da çok önemli. Ben kesinlikle belediye işlerinde siyasi görüş ayırt etmem. 91 mahallemizin hiçbirini diğerinden ayırmamız söz konusu olamaz. Kimseye kırgın olmamız mümkün değil. Bize çok az oy veren yerler var, oralara da tabi ki ayırmaksızın hizmet götürüyoruz. Vatandaşımız da bizim siyasi görüşümüz ile hizmetimizi yorumlamıyor. Vatandaşımıza hizmet etmek de bizim için bir ibadet gibidir. Hep derim; en iyi siyaset, en iyi hizmettir. Bu sebeple seçim çalışmaları haricinde benim ağzımdan siyaset duymanız mümkün değil, yakamda siyasi parti rozeti görmeniz mümkün değil. Benim tek dileğim var; sizlere en iyi şekilde hizmet etmek" diye konuştu.Başkan Ataç konuşmasının ardından vatandaşlar ile birlikte Tepebaşı Belediyesi’nin ikram ettiği aşurelerden yiyerek sohbet etti. Mahalle sakinleri ve mahalle Muhtarı Sinan Sivrioğlu açılışı yapılan park ve Tepebaşı Belediyesi’nin çalışmalarından ötürü Ataç’a memnuniyetlerini iletti.Öte yandan yapımı tamamlanan 3 bin 560 metrekarelik parkta; 450 metrekarelik kum futbol sahası, 110 metrekarelik çocuk oyun alanı, spor aletleri, piknik masaları ve banklar yer alıyor.

ESKİŞEHİR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN