Evde verimli vakit geçirebileceğiniz 10 online aktivite

Evde verimli vakit geçirebileceğiniz 10 online aktivite

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarını KARAR.com okurları için derledik...

Avrupa ülkelerinin karantina altına alınmasına neden olan koronavirüsten Türkiye de nasibini aldı. Vaka sayısının ve maalesef hayatını kaybedenlerinin sayısının her geçen gün arttığı ülkemizde, yetkili merciler vatandaşlara evden çıkmamaları çağrısında bulundu.

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında eğitime ara verilmesinin yanı sıra spordan kültür sanata kadar birçok etkinlik iptal edildi. Gencinden yaşlısına milyonlarca insan, koronavirüs salgınından etkilenmemek için evlerine kapandı. Salgın tehlikesi geçene kadar dışarıya çıkmak istemeyen vatandaşlar için, internetten ücretsiz olarak faydalanabileceği birçok eğitim ve online aktivite bulunuyor.

Ücretsiz faydalanabileceğiniz bazı online aktiviteler şu şekilde:

* Dünyanın en iyi üniversitelerinin bir çoğunun bulunduğu Ivy League hocalarının hazırladığı 450 adet online kurs şu an ücretsiz olarak herkesin kullanımına açık. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

* Yine dünyanın en iyi üniversiteleri arasında bulunan Cambridge de basılmış 700’den fazla ders kitabını Mayıs sonuna kadar online - ücretsiz erişime açtı. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

* Udemy'de 10 bini aşkın öğrencisi olan Fikret Tozak'ın 'Herkes İçin SEO: Uygulamalı Wordpress SEO Eğitimi' ücretsiz. Aşağıdaki adresten kayıt olanlara, ücretsiz kupon iletiliyor. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

SANAT RUHUN GIDASIDIR

* Berlin Filarmoni Orkestrası seyircili konserleri iptal olduğu için internet üzerinden yayına başlamış. Buraya tıklayarak hızlıca kaydolabilirsiniz. Şimdilik bir ay boyunca bütün yeni canlı konserler ve bütün arşiv ücretsiz yayında.

* Dünyanın en önemli belgesel festivallerinden Amsterdam Belgesel Film Festivali (IDFA) festival tarihinden 300 filmi erişime açtı. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

* Yazılımcı, tasarımcı, küratör, iş geliştirmeci, mühendis, pazarlamacılardan oluşan bir ekibin hayata geçirdiği Pathyou; 'öğrenme yolculuğunun en yalın hali' olarak tanımlanabilir. Yabancı olduğunuz bir konuyu yolculuk halinde öğrenebileceğiniz bir sosyal öğrenme platformu olan Pathyou.com'u ücretsiz kullanmak için üye olabilir, ilgi alanınızdaki konularda öğrenme yolculuklarına çıkabilir, online zamanı faydaya dönüştürebilir, küratör olabilir, takip edebilirsiniz. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

* Veri görselleştirme konusunda uzman olan Deniz Aksoy, 18 Mart Çarşamba günü Youtube üzerinden ücretsiz bir eğitim verdi. Buraya tıklayarak tekrarını izleyebilirsiniz.

* Dr. Deniz Altun'un uzaktan çalışma, online eğitim gibi konuları ele aldığı 'Kısa Vadede Hepimizin İhtiyacı - Canlı ve Toplu İletişim' başlıklı yazısını buradan okuyabilirsiniz.

* Evdeki gençler ve çocuklar için güzel bir oyalanma olabilir; internet üzerinden gezebileceğiniz müzelerin listesi ne buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

* Babil.com'da Küre ve Çınar yayınlarında yüzde 40 indirim var. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

* Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

* Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz interaktif haritalara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN