1.500 kişi meslek edinecek

1.500 kişi meslek edinecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi kapsamında mayıs ayında bin 500 kişinin meslek edineceği 115 kurs açıldığını bildirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kursların ardından başarılı olanların işe yerleştirileceklerini belirtti. 

Projenin TOBB'un yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle yürütüldüğünü ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında mayıs ayında 1.500 kişinin meslek edineceği 115 kurs açıldı. En fazla kurs açılan il Bursa (13 kurs) olurken, Bursa'yı sırasıyla Bayburt, Afyonkarahisar, Ankara, Iğdır ve Şanlıurfa izledi. İşverenlerimiz tarafından en çok talep edilen ve kurs açılan alanlar ise sırasıyla dokuma konfeksiyon makineci, çağrı merkezi görevlisi, garson (servis elemanı), otomotiv montajcısı ve ayakkabı imalatçısı oldu."

Adana, Gaziantep ve İzmir’de sigortacılık kursları 

Hisarcıklıoğlu, projenin sigortacılık sektöründe de başarıyla uygulandığını ve bu kapsamda Adana, Gaziantep ve İzmir'de sigortacılık meslek elemanı kurslarının başlatıldığını bildirdi.

Projeye ilişkin en büyük problemlerinin bazı kurslara kursiyer bulamamak olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Yapılan yeni düzenlemeyle projemizin işbaşı eğitim yani staj bölümünde kursiyerlere artık asgari ücret verilecek. Daha önce günlük 25 lira olan cep harçlığı, bu vesileyle 36,5 liraya yükseltildi. Bu vesileyle tüm iş adamlarımızı ve işsizlerimizi bu projeye katılmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

ANKARA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN