Anaokulu yerine sokak müzisyenliğine başladı

Anaokulu yerine sokak müzisyenliğine başladı

Ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle yaşıtları gibi anaokuluna başlayamayan 6 yaşındaki Oktay Aydın, aile ekonomisine katkı sağlamak için sokak müzisyenliği yapıyor

Giresun’da Gazi Caddesi’nin sembolü haline gelen sokak müzisyenleri arasına henüz 6 yaşındaki Oktay Aydın da katıldı. Her gün geldiği cadde üzerinde Oktay Aydın’a büyük ilgi gösterilmesinin nedeni ise yöreye özgü enstrüman olan kemençeyi çok iyi çalabildiğinden değil, yaşından daha olgun davranarak mesleğini icra etmeye çalışmasından ileri geliyor.Kemençeyle ailesine ekonomik katkı sağlamaya çalışan Aydın’ı ise her gün caddeye annesi getirip götürüyor. Yaşıtları okuldayken henüz 6 yaşındaki çocuğunun kazandığı parayı yine çocuğunun ihtiyaçlarında kullandığını anlatan anne Sema Aydın ise “Henüz okula gitmeye başlatamadık. Anaokuluna gidecekti ama paramız olmadığı için gönderemedik. Diğer sokakta çalanlara özendiği için aldığı kemençeyle her gün buraya geliyoruz. Bazen günde 50-60 lira kazanıyor. Kazandığı parayı da bana veriyor. Ben de alıp yine çocukların ihtiyacında kullanıyorum” dedi.Büyüdüğünde asker olmak istediğini söyleyen Oktay Aydın ise “Okumak istiyorum ama henüz okula başlayamadım. Büyüdüğümde jandarma askeri olmak istiyorum. Kemençeyi de bir iki yıldır çalıyorum. Hem kemençeyi çalacağım hem de okuyacağım. Kazandığım parayı anneme veriyorum o da ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve şimdiden okul harçlığımı biriktiriyor” diye konuştu.Öte yandan ilkokul 3. sınıf öğrencisi olan ağabeyi Erdoğan Aydın da okul çıkışı zaman zaman kardeşinin yanına gelerek o da darbuka ile kendisine eşlik ediyor.

GİRESUN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN