CHP’li Meclis üyesi Yılmaz’dan Özel İdare binalarının satış kararına tepki

CHP’li Meclis üyesi Yılmaz’dan Özel İdare binalarının satış kararına tepki

CHP İl Genel Meclisi Plan Ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait binaların satışına yönelik eleştirilerde bulundu

İl Genel Meclisi’nde CHP’li üyelerin ret oyu kullanmalarına rağmen oy çokluğu ile mülkiyeti İl Özel İdare’ye ait binaların satışının onaylandığını hatırlatan Ömer Mustafa Yılmaz, bu satışların Özel İdare’nin bütçe dengelemesinin çabaları olduğunu söyledi. İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu üyesi Yılmaz “Gerek kamuoyunda gerekse basında yer alan Özel İdare’nin borçlu olduğu yönündeki haberler yalanlanmakta ya da abartılı olduğunu ifade edilmektedir. Ancak ortada bir gerçek var ki Özel İdare borçlarını gayri menkullerini satarak kapatmaya çalışmaktadır. Geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısında İl Özel İdaresi’ne ait binaların satış kararı alındı. Kamuoyu bilmelidir ki CHP bu oylamada red oyu kullanmıştır. Buna rağmen oy çokluğu ile birçok ilçede ve merkez ilçede Özel İdareye ait binaların satışı kabul edildi. Bu satışların tek bir açıklaması vardır o da Özel İdarenin bütçe açığı bu satışlarla kapatılmaya çalışılmaktadır. Bir tarafta Özel İdare’nin abartıldığı kadar borcu bulunmuyor derken, diğer tarafta bu satışların yapılacak olması bir çelişki ortaya koymaktadır” dedi.

GİRESUN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN